Çerçioğlu’nu görevden uzaklaştırabilecek suç duyurusu

Çerçioğlu’nu görevden uzaklaştırabilecek suç duyurusu

Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Menderes Belediyesi'nde çöp kamyonu kiralama İhalesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında göz altına alınan ve sonrasında Anayasanın !27. maddesi gereği İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştıran Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu da görevden uzaklaştırabilecek suç duyurusu, Denge Gazetesi Köşe Yazarı ve tvDEN Televizyonu program yorumcusu Serhan Seyhan’dan geldi.

Siyasi kaynaklar tarafından yapılan yorumlar da emsal bir ihalede yarısının yarısı kadar fiyata çöp kamyonu kiralayan belediye başkanının görevden uzaklaştırıldığı bir durumda Özlem Çerçioğlu hakkında da benzer hukuki ve idari yaptırım uygulanmamış olması sürpriz olacağı yorumları yapılırken, Serhan Seyhan tarafından yapılan son suç duyurusu için 'Çerçioğlu’nu görevden uzaklaştırabilecek bir suç duyurusu' yorumları yapıldı. Seyhan, suç duyurusunun içeriğini ve ayrıntılarını da tvDEN'de Emin Aydın'la Baş Başa programında açıkladı.

DÖRT KATINDAN DAHA FAZLA

Menderes Belediyesi’nin 2021 yılında 33 çöp kamyonu kiralaması ihalesi sonrası 10 milyon lira kamu zararı oluştuğu gerekçesi ile göz altına alınan ve görevden uzaklaştırılan Kayalar’ın 4 katından daha fazla bütçe ile çöp kamyonu kiralayan Aydın Büyükşehir Belediyesi, gazeteci Seyhan’ın suç duyurusu konusu oldu.

Seyhan'ın Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusunda; Aydın Büyükşehir Belediyesinin son çöp kamyonu kiralama ihalesini 2019 yılında yaptığını, 63 milyon 992 bin liraya sözleşme imzalandığı, bu ödeme karşılığında 30 çöp kamyonu kiralandığı öğrenildi. 33 çöp kamyonu kiralayarak 21 milyon sözleşme imzalayan Menderes Belediyesi Başkanı görevden uzaklaştırılmışken, 30 çöp kamyonuna 90 milyon lira ödeyen Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun hakkında hala idari ve hukuki yaptırım uygulanmamasının usule ve esasa aykırı olduğu belirtildi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NA AYLIK 250 BİN LİRA ÖDEME TAAHHÜDÜ

Ayrıca İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri ve Teftiş kurulu tarafından hazırlanan rapor da Seyhan’ın suç duyurusunun gerekçesi arasında yer aldı. Yanı sıra suç duyurusunda Özlem Çerçioğlu’nun meşhur danışmanı olarak bilinen Erkan Karaarslan’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar yapılan çöp süpürme ihalelerini alan Bilginay – Barka ve Akdeniz isimli firmaların organik bağının bulunduğu ve firma sahibi olan isimlerin kendisini İstanbul'da çeşitli kez ziyaret ederek, ellerinde özel niteliklere sahip çöp kamyonlarının bulunduğunu ve bu özellikler belirtilerek bir ihale şartnamesi hazırlanması durumunda hem yüksek fiyatlar vererek ihaleyi alabileceklerini ve başka firmalarının ihaleye girmesini engelleyebileceklerini, bununla beraber ayda 1,5 milyon lira karşılığında sözleşme imzalanması durumunda Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na verilmek üzere aylık 250 bin lira ödeyebileceklerini ifade ettiği tanık ifadesini de suç duyurusunda yer veren Serhan Seyhan, bununla beraber ihalenin aylık 2,5 milyon liraya yapıldığını belirterek, söz verilen ödeminin ne kadar yapıldığının tespit edilmesini istedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve bürokratlarının ihaleye ve edimin ifasına fesattan, ayrıca rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından cezalandırılmalarının talep edildiği suç duyurusunun akıbeti merak konusu oldu. (MEHMET AYDIN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.