CHP davası reddedildi, Günel: “Demokrasi kazandı”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan ve 21. Olağanüstü Kurultayı’na ilişkin açılan ve kamuoyunda “mutlak butlan” davası olarak bilinen davanın reddedilmesinin ardından, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel önemli bir açıklamada bulundu.
Kararın sadece bir parti meselesi olmadığını vurgulayan Başkan Günel, “Bu karar, siyasete müdahale edilmesine, yargının siyasal mühendisliğe alet edilmesine karşı verilen bir demokrasi sınavıdır” dedi.
Başkan Günel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayına ilişkin davanın reddi, yalnızca CHP’nin değil, tüm demokratik kurumların ve halk iradesinin bir zaferidir. Bu karar, siyasete müdahale edilmesine, yargının siyasal mühendisliğe alet edilmesine karşı verilen bir demokrasi sınavıdır. Adalet, yalnızca mahkeme salonlarında değil, toplumun vicdanında da tesis edilir. Bizler, yargının bağımsız, hukukun üstün, demokrasinin eksiksiz olduğu bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz.”
Başkan Günel, açıklamasının sonunda Türkiye’de hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve demokratik değerlerin güçlenmesi için mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.