CHP Efeler İlçe Örgütü Kongresinden Canlı Anlatım

CHP Efeler İlçe Örgütü Kongresi'nden Canlı Anlatım

CHP Efeler ilçe Örgütü olağanüstü kongresi yapılıyor. Kongreden gelişmeleri canlı anlatımla okurlarımızla paylaşacağız.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Bayram İnci başkanlığındaki CHP Efeler ilçe örgütünün görevden alınmasının ardından, CHP olağanüstü kongreye gidiyor. Baro lokalinde gerçekleşecek olan kongreden canlı anlatımla gelişmeleri okurlarımızla paylaşacağız.

Saat 10.49 partililer ve delegeler salonu doldurmaya başladı. Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, CHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Saadet Kavasgil salona geldi.

Bayram İnci yanında belediye meclis üyeleri Çetin Dokuzlu, Ufuk Güneş, Hakkı Gümüş, Fikri Aydın, Sıdıka Fahrioğulları ve Mehmet Vergili  olduğu halde kongrenin yapılacağı Baro Lokaline giriş yaptı.

Kongreyi Aydın 24 Haber yazarları Servet Töz, Mehmet Eroğlu ve Nevzat Arslan takip ediyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Avukat Evrim Karakoz salana giriş yaptı.

Saat 10.51 Kongrede Bayram İnci ile Nilüfer Ünüvar'ın listelerinin çekişmesi beklenirken, Ünüvar henüz salona giriş yapmadı.

Saat 10.55 eski il başkanlarından Tunç Aytur salona geldi, adaylardan Bayram İnci'ye başarı diledi.

Kongrenin yapılacağı Baro Lokali doldu. Salonun dar olması partililer tarafından eleştiriliyor.

Saat 11.16 CHP İl yöneticileri ve Ahmet Gümüş sakona geldi. İl Başkanı Barkan Kalınomuz henüz salona gelmedi.

Kongrede bayan üyelerin çokluğu dikkat çekiyor.

Saat 11.20 İl Başkanı Barkan Kalınomuz salona giriş yaptı. Kalınomuz partililerle tokalaşıyor. Yerel seçimlerde CHP'den Buharkent belediye başkan adayı olan Hüsamettin Başoğlu izleyiciler arasında yerini aldı.

Saat 11.29 CHP İzmir milletvekili Alaattin Yüksel salona giriş yaptı. Yüksel'in divan başkanı olması bekleniyor. 

Saat 11,30 Bayram İnci başkanlığında oluşan aday listesi partililere dağıtılıyor. Listede, Nurhayat Yılmazer, Selim Gürgün, Alper Tolga Çayırlı, Fatma Özge Iladız, Muammer Çiçek, Şenay Atile, Altan Kemerci, Nevzat Arslan, Esen Duran Pirepol, Sadullah Deliktaş, Filiz Kurtuluş, Ali Çelik, Zülfa Süslü, Özcan Kaman, Onur Dinler ve Cavit Aracı yer aldı.

Saat 11.38 İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve görevliler divanın oluşması için çalışma yürütüyor. 

Saat 11.41 önceki dönem Aydın Milletvekili Fatih Atay ve A.Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Barış Altıntaş salona geldi.

Saat 11.43 Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve Aydın Milletvekili Osman Aydın salona girdi. Özakcan partililerden yoğun ilgi görüyor.

Saat 11.48 aday olması beklenen Nilüfer Ünüvar salona giriş yaptı.

Saat 11.49 Kayyum olarak atanan Özgür Baykal konuşmasını yapıyor. Baykal birlik ve beraberlik mesajı veriyor. Baykal konuşmasını bitirdi.

Saat 11.53 İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel divan başkanlığına getirildi. Yüksel divanda yerini aldı. Divan seçimleri yapıldı. Sümran Ünal ve Mustafa Yılmaz divan üyeliklerine seçildi. Ünal ve Yılmaz divandaki yerlerini aldılar.

Saat 11 56 Divan başkanı Alaattin Yüksel, Mustafa Kemal Atatürk ve devrim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruışuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Saat 11.58 Divan Başkanı Alaattin Yüksel konuşma yapıyor. CHP'nin en demokrat parti olduğunu savunan Yüksel, kongrenin hayırlı olmasını diledi. Yüksel, "Cumhuriyet tarihinin en büyük hırsızlık örgütünün lideri Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığına aday olmuştur. Cumhuriyet tarihinin en büyük hırsızları genel başkanlarını cumhurbaşkanı seçtirmek istiyor. İşte bu zorbalara karşı Ekmeleddin İhsanoğlu aday oldu. Sayın İhsanoğlu CHP'nin adayı değildir. Ancak İhsanoğlu tüm Türkiye'yi kuçaklayacaktır. Çok çalışarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyorum" dedi. 

Saat 12.15 Yüksel konuşmasını tamamladı. Divana seçimlerin blok liste halinde gidilmesi için 42 delegenin imzası ile bir önerge verildi. Önerge oylanarak kabul edildi.

Birazdan adayların konuşmalarına geçilecek. Divan başkanı Alaattin Yüksel, konuşma sırasını kura çekimi ile belirleyecek. Adaylar Bayram İnci ve Nilüfer Ünüvar divanın önüne gelerek kura çekimini gerçekleştiriyor. Kurada çekimi ile ilk konuşmacı Bayram İnci olarak belirlendi. 

Saat 12,20 Bayram İnci konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Bayram İnci, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile uyumlu çalışarak başarılı bir çalışma yürüttük. Yedek yönetim kurulundan 7 arkadaşımızın istifası ile haksız yere görevden alındık. CHP delegelerinin bu haksızlığa son vereceğine inanıyoırum" dedi.

İnci'nin bu sözleri salonda bulunanlar tarafından alkışlarla karşılandı. İnci, divan başkanı Alaattin Yüksel'den İl ve ilçe başkanlarının hesaplarını incelemesini talep etti. Bu söz de alkışlarla karşılık buldu. İnci herkesi CHP'yi sahip çıkmaya davet etti. İnci konuşmasını bitirdi. Alkışlarla kürsüden indi.

Saat 12.33 Bayran İnci'nin adaylık başvurusu divana ulaştığı bildirildi.

Saat 12.34 konuşma sırası Nilifer Ünüvar'a geldi. Ünüvar konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Ünüvar, tabanının sesi olarak aday olduğunu söyledi. Ünüvar, "Bu kongrenin kazananı CHP'dir. Bana kimin adayısısın diye soruyorlar, ben parti tabanının adayıyım. Bana güvenin. Sizlerin bana ve arkadaşlarıma güveneceğinize olan inancım tamdır. Kongrenin kaybedeni olmayacak, kazanan CHP olacaktır, yaşasın CHP" diyerek sözlerine son verdi. Ünüvar'ın bu sözleri alkışlandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar başka illerde görevli olmaları nedeniyle kongreye katılamadıkları bildirildi. Tezcan ve Baydar'ın mesajı divan başkanı tarafından okundu.

Saat 12.50 Adaylardan Bayram İnci 188, Nilüfer Ünüvar ise 106 delegenin imzası ile aday gösterildi. İnci'nin listesi divana ulaşırken Ünüvar'ın listesi henüz divana ulaşmaşmadı. 

Saat 12.59 Nilüfer Ünüvar'ın listesi divana verildi. Ünüvar başkanlığındaki listede; Betül Bakkal, Nursen Bedel, Nedim Can, Hüseyin Çetin, Nurettin Dönmez, Ali Elçi, Ali Fırat, Remzi Gökçe, İlhan Güvenç, Aydın Karsu, Zeliha Usta, Serdar Behiç Serçin, Yalçın Sinem, Murat Taşdan, Aydın Tunç ve Mardiye Turgutoğlu'ndan oluştu.

Saat 13.12 divan görevini seçim kuruluna devretti ve oy verme işlemi başladı.

Nilüfer Ünüvar'ın listesinde bulunan 1 sırada ismi yazılan Betül Bakkal, 'haberim yokken yazmışlar' diyerek Divana dilekçe vererek listeden istifa etti. Ayrıca eski ilçe başkanı Ayhan Başdemir, Ünüvar'ın listesine tepki verdi. Listede gençlere yer verilmemesini eleştiren il ve ilçe gençlik kolları üyeleri Ünüvar'ın listesine tepki göstererek salonu terk etti. Partililerden Memiş Dinç'in Ünüvar'a 'bazı isimlerin yazılmaması' nedeniyle çok sert tepki verdiği öğrenildi. 

Saat 14.06 oy verme işlemi devam ediyor. Salonda Nilüfer Ünüvar'ı destekleyen partililerden kimsenin kalmadığı iddia ediliyor.

Saat 14.34 şu ana kadar 223 delegenin oy kullandığı öğrenilirken, oy verme işlemi devam ediyor.

Saat 16.35'e kadar 302 delege oy kullandı, oy verme işlemi devam ediyor.

Saat 17,00 oy verme işlemi bitti, oylar tasnif ediliyor. Meraklı bekleyiş sürüyor. 

Saat 17.20 seçim sonuçlandı. Bayram İnci ikinci kez ilçe başkanı seçildi. Bayram İnci teşekkür konuşmasını yapıyor.

CHP EFELER İLÇE ÖRGÜTÜ ‘BAYRAM İNCİ’ DEDİ

 

029-001.jpg

031-002.jpg

1-(1)-011.jpg

1-(2)-010.jpg

1-(3)-008.jpg

1-(4)-001.jpg

1-(5)-001.jpg

107-001.jpg

119.jpg

132.jpg

139.jpg

149.jpg

155.jpg

158-001.jpg

fotograf.jpg

162.jpg

1-(1)-012.jpg

1-(2)-011.jpg

1-(3)-009.jpg

190.jpg

314.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.