CHP’li Bülbül: “Çiftçinin mahsulü yanar umrunuzda olmaz”

CHP’li Bülbül: “Çiftçinin mahsulü yanar umrunuzda olmaz”

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Aydın’ın kuraklık sorununa ilişkin Meclis’te konuştu. CHP’li Bülbül, Aydın’ın en yüksek kuraklık yaşayan iller arasında olduğunu belirterek, gelecekte de durumun devam edeceğine dikkat çekti. CHP’li Bülbül, “Çiftçinin alın teri kurur, mahsulü yanar, memleket susuzluktan kavrulur. Umurunuzda olmaz” dedi.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Aydın’ın kuraklık sorununu Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Bülbül şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler raporlarına göre, Türkiye, 2030'da ‘su fakiri’ bir ülke olacak. Topraklarımızın yüzde 88'i çölleşme riski altında. Memleketim Aydın'da da tablo içler acısı. Aydın, 1971-2015 arasında yüksek kuraklık yaşayan iller arasında. Gelecek 50 yılda da en çok etkilenecek iller arasında. Aydın’da tarlalar susuzluktan çatlıyor, ağaçlar kuruyor, tarımsal sulama için su bulunamıyor.

İNCİR, ZEYTİN, PAMUK, KESTANE, ÇİLEKTE VERİM KAYBI…

İncir, zeytin, pamukta, kestanede, çilekte verim kaybı yaşanıyor. Rekolte, verim, geçim... Hepsi kuraklığın pençesinde. Ama göz göre göre gelen bu felakete karşı 23 yıllık AK Parti iktidarında geleceğe yönelik yatırımlar yapılmadı. 500 günde bitmesi gereken Nazilli'deki Kozdere Barajı'na ödenek bulamadınız, 3 bin 380 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak projeyi parasızlıktan durdurdunuz.

“UMRUNUZDA DEĞİL”

Çiftçinin alın teri kurur, mahsulü yanar, memleket susuzluktan kavrulur... Umurunuzda olmaz. Bu yetmezmiş gibi bugün Meclis’e getirdiğiniz maden kanunu teklifiyle şirketlere rant yaratıp köylünün çiftçinin toprağını zeytinini emeğini ve geleceğini yok ediyorsunuz. Yandaşın vergi borcunu silerken, çiftçiyi kaderine terk ediyorsunuz. Yönetemiyorsunuz. Çözüm hemen sandık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.