CHP’li Bülbül sordu, utanç tablosu ortaya çıktı: Son 5 yılda 716 bin 613 öğrenci okul kaydını sildirdi!
CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e “Son 5 yılda kaç öğrenci okul kaydını sildirdi?” sorusunu yöneltti. Bakan Tekin’in verdiği yanıt, eğitimdeki acı tabloyu gözler önüne serdi.Bakanlık verilerine göre, son 5 yılda 716 bin 613 öğrenci kendi isteğiyle okul kaydını sildirdi. Bülbül, “Bu veriler bu ülkenin utanç tablosudur” diyerek tepki gösterdi.
“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİYLE OYNUYORLAR”
Bülbül açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“23 yıllık AKP iktidarı, deneme-yanılma yöntemiyle yürüttüğü beceriksiz eğitim politikaları yüzünden gençlerimizin gelecekleriyle oynuyor. Ekonomideki kötü yönetim sebebiyle öğrenciler, yaşadıkları ilin dışında üniversiteye gitmek istemiyor. Gidenler ise kısa süre içinde kaydını sildirip yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor.”
6,5 MİLYON GENÇ NE EĞİTİMDE NE İSTİHDAMDA!
Bülbül, TÜİK verilerine de dikkat çekerek şunları söyledi:
“15-34 yaş grubunda 24 milyon 134 bin genç var. Bunun 6 milyon 507 bini ne istihdamda ne eğitimde. Yani bu gençlerimiz kayıp durumda. Umutsuzluğun, eğitimden vazgeçişin, istihdamdan kopuşun tek sebebi AKP’nin yanlış eğitim ve ekonomi politikalarıdır.”
“ASGARİ ÜCRETLİ, EMEKLİ ÇOCUĞUNU NASIL OKUTSUN?”
“Devlet yurtları yetersiz, özel yurtların aylığı 15 bin liradan başlıyor. Ev kiraları 15-20 bin liradan aşağı değil. Hal böyle olunca gençler üniversiteye gidemiyor, giden de bir süre sonra kaydını sildirip ailesinin yanına dönmek zorunda kalıyor.
Asgari ücretli bir aile, 16 bin 881 lira maaş alan bir emekli bu şartlarda çocuğunu nasıl okutacak?”
YILLARA GÖRE KAYDINI SİLDİREN ÖĞRENCİ SAYISI
- 2020-2021: 153 bin 720
- 2021-2022: 141 bin 5
- 2022-2023: 132 bin 475
- 2023-2024: 131 bin 883
- 2024-2025: 157 bin 530
Toplam: 716 bin 613 öğrenci
Bülbül, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:
“Bu rakamlar, AKP iktidarının gençlerimizin geleceğini kararttığının en açık göstergesidir. Eğitim hakları ellerinden alınan gençlerimizin kaderiyle oynanıyor. Bu tablo, Türkiye’nin utanç tablosudur.”

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.