Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Çıldır’ müjdesi:  Aydın’da sevinçle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Çıldır’ müjdesi: Aydın’da sevinçle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’da yaptığı açıklamayla Çıldır Havalimanı’nın ticari uçuşlara açılması için gerekli çalışmaların başlatılacağı duyuruldu. Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na talimat verdiğini açıklarken, bu müjde Aydın kamuoyunda büyük sevinç yarattı. Böylece Aydın’ın yaklaşık 70 yıllık havalimanı hasretinin sona ermesi için somut bir adım atılmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması, Çıldır Havalimanı’nın aktif hale getirilmesi için uzun yıllardır yoğun çaba harcayan Aydın Ticaret Odası (AYTO) açısından da önemli bir karşılık niteliği taşıdı. 2016 yılından bu yana havalimanının yolcu ve kargo taşımacılığına açılması için çok sayıda fizibilite raporu hazırlayan AYTO, yıllara yayılan çalışmalarının meyvesini almış oldu.

AYTO’DAN ÜÇ AYRI FİZİBİLİTE RAPORU

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2013 yılında göreve geldikleri günden itibaren Çıldır Havalimanı’nı Aydın’ın kalkınması için stratejik bir yatırım olarak gördüklerini belirtti. Ülken, bu kapsamda 2016, 2019 ve 2021 yıllarında bilimsel veriler ışığında hazırlanan üç ayrı fizibilite raporuyla hem teknik hem de lobi çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Başkan Ülken, “Aydın’ın ekonomik, turistik ve ticari anlamda kalkınması adına çok büyük bir araç olacak bu yatırım için müjde veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

RAPORLAR BİZZAT CUMHURBAŞKANI’NA SUNULDU

AYTO’nun Çıldır Havalimanı için hazırladığı ilk kapsamlı raporun 2016 yılında tamamlandığını belirten Ülken, bilimsel analizlere dayanan bu çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bizzat takdim ettiğini hatırlattı. 2019 yılında ikinci raporun hazırlandığını, 2021 yılında ise Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle “Aydın Çıldır Havaalanının Yolcu Trafiğine Açılması Fizibilite Projesi”nin hayata geçirildiğini kaydetti.

Dönemin Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, milletvekilleri ve kent protokolünün katılımıyla AYTO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda da Çıldır Havalimanı’nın Aydın ve ülke ekonomisi için taşıdığı önemin vurgulandığını belirten Ülken, bu sürecin sabır ve ısrarla yürütüldüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen son müjdeyle birlikte, yıllardır beklenen Çıldır Havalimanı’nın ticari uçuşlara açılması yönünde yeni bir dönemin kapısı aralanırken, gelişme Aydın iş dünyası ve kent kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.