Diş beyazlatma işlemi kimlere uygulanabilir?

Diş beyazlatma işlemi kimlere uygulanabilir?

Diş beyazlatma, dişlerin doğal rengini açmak veya diş yüzeyindeki lekeleri gidermek amacıyla yapılan bir kozmetik dental işlemdir. Diş beyazlatma işlemi, estetik nedenlerle yapılabilir ve kişinin gülüşünü iyileştirmeyi hedefler.

Diş beyazlatma işlemi aşağıdaki durumlardan bir veya birkaçı için uygulanabilmektedir:

Diş lekeleri: Sigara içmek, kahve veya çay tüketmek gibi alışkanlıklar, dişlerin üzerinde lekelerin oluşmasına neden olur. Diş beyazlatma işlemi, bu tür yüzey lekelerini gidermeye yardımcı olabilir.

Yaşa bağlı renk değişiklikleri: Yaş ilerledikçe dişlerde renk değişiklikleri meydana gelebilir. Diş beyazlatma işlemi bu durumu düzeltebilir.

Diş sararması: Dişlerin sararması, genellikle yaşla birlikte meydana gelen bir durumdur. Diş beyazlatma işlemi sararmış dişleri daha beyaz hale getirmeye yardımcı olur.

Diş beyazlatma işlemini, işleme engel herhangi bir diş ve diş eti hastalığı bulunmayan herkes yaptırabilir.

Ancak büyüme ve gelişimini tamamlamamış bireyler, gebeler ve emziren annelere de diş beyazlatma uygulaması önerilmez. Bununla beraber ağzında ilerlemiş çürükleri ve diş eti hastalığı olan hastalara da tedavileri tamamlanmadan diş beyazlatma işlemi uygulanması önerilmez.

Diş beyazlatma işlemi için öncelikle bir diş hekimine danışmanız oldukça önemlidir. Diş hekiminiz, sizin için en uygun diş beyazlatma yöntemini belirler ve işlemi güvenli bir şekilde uygulayabilir.

Diş beyazlatma uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.klinik27.com/tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.