Dışişleri Bakanlığı:

Dışişleri Bakanlığı:

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Zabadani ile İdlip’in kuzeydoğusundaki Fua ve Kafer Haya bölgelerindeki yaralıların, refakatçileriyle birlikte güvenli bir şekilde değişiminin yapılmasına yardımcı old...

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Zabadani ile İdlip’in kuzeydoğusundaki Fua ve Kafer Haya bölgelerindeki yaralıların, refakatçileriyle birlikte güvenli bir şekilde değişiminin yapılmasına yardımcı olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye’nin, dün gün boyunca süren bir operasyonla, Suriye’de uzunca zamandır karşıt taraflarca kuşatma altında tutulan, Şam’ın kuzeybatısındaki Zabadani ile İdlip’in kuzeydoğusundaki Fua ve Kafer Haya bölgelerindeki yaralıların, refakatçileriyle birlikte güvenli bir şekilde değişiminin yapılmasına yardımcı olduğu belirtilerek, "Ülkemiz, Zabadani’den 126 kişinin Lübnan üzerinden ülkemize intikali ve akabinde Suriye’ye geçişleri, Fua ve Kafer Haya’dan 338 kişinin de ülkemiz üzerinden Lübnan’a intikali için gerekli lojistik desteği ve bu geçişin güvenli şekilde yapılmasını sağlamıştır" denildi.

Yaralılar ve beraberindekilerin, THY’den sağlanan uçaklarla Lübnan’a ve Türkiye’ye nakledildikleri kaydedilerek şöyle denildi:

"BM, belli bir süre önce bu konuda ülkemizin yardımını talep etmiştir. Türkiye de bu çağrıyı yanıtsız bırakmamış, müzakerelere veya varılan anlaşmaya taraf olmamakla birlikte, tarafların karşılıklı rızasıyla uygulanacak işlemin hayata geçirilmesi için her türlü yardım ve katkıyı sağlamış, değişim işleminin sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için azami özen ve gayret göstermiş, ayrıca BM ve Lübnan makamlarıyla da gereken eşgüdümü yürütmüştür.

Türkiye, bu değişim işlemine verdiği destek ile bir nebze de olsa Suriye’de halkın acılarını dindirmeyi hedeflerken, diğer yandan Suriye’de hiçbir etnik ve dini fark gözetmediğini de bir kez daha ortaya koymuştur.

Temennimiz, Suriyelilerin acılarının bölge bölge, mahalle mahalle, aile aile ya da fert fert dindirilmesinden ziyade, Suriye’de bir an önce kalıcı bir siyasi çözümün hayata geçirilmesiyle, Suriye’nin hakettiği huzur, barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesi ve Suriye halkının el ele ve güven içinde aydınlık bir geleceğe doğru yürümesidir. Türkiye, bu yöndeki çabalara her zaman en güçlü desteği verecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.