Dısişleri Sözcüsü Bilgiç’ten Arap Ligi Genel Sekreteri Arabi’ye Tepki

Dısişleri Sözcüsü Bilgiç’ten Arap Ligi Genel Sekreteri Arabi’ye Tepki

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi’nin Irak’taki bir Eğitim Kampındaki Türk Askeri Varlığına ilişkin ifadeleri ile ilgili, "Adıgeçenin, temsil ettiği ör...

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi’nin Irak’taki bir Eğitim Kampındaki Türk Askeri Varlığına ilişkin ifadeleri ile ilgili, "Adıgeçenin, temsil ettiği örgütün görüşlerini yansıtmayan bu beyanlarının ağırlığı ve geçerliliği bulunmamaktadır" dedi.

Sözcü Bilgiç, Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi’nin Irak’taki bir Eğitim Kampındaki Türk Askeri varlığına ilişkin ifadelerine yönelik bir soru ilgili şunları dedi:

"Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi’nin, Irak’taki bir eğitim kampındaki Türk askeri varlığına ilişkin 6 Aralık günü sarf ettiği sözlerin, Arap Ligi içerisinde herhangi bir şekilde istişare edilmediği ve şahsi görüşlerini yansıttığı anlaşılmaktadır. Daha önce de ülkemiz aleyhine benzer ifadeler sarf etmiş olan adıgeçenin, temsil ettiği örgütün görüşlerini yansıtmayan bu beyanlarının ağırlığı ve geçerliliği bulunmamaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.