Dünya 2016’yı Böyle Karşıladı

Dünya 2016’yı Böyle Karşıladı

2016’yı birçok ülke, düzenlenen konserler ve havai fişek gösterileri ile görkemli bir şekilde karşıladı.

2016’yı birçok ülke, düzenlenen konserler ve havai fişek gösterileri ile görkemli bir şekilde karşıladı.

Yeni yıla giren ülkeler TSİ 12.00 itibariyle Pasifik Okyanusu’ndaki ada ülkeleri olan Samoa ve Kiribati olurken, bu ülkelerden bir saat sonra Yeni Zelanda 2016’yı karşıladı. Yeni Zelanda’nın en büyük kenti Auckland’da havai fişek gösterisi düzenlendi. Sky Tower’dan atılan havai fişekler renkli görüntüler oluşturdu. Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’da ise yeni yıl yine havai fişeklerle karşılandı.

Dünyanın en doğusundaki ülkelerden olan Avustralya TSİ 15.00’te 2016’ya girdi. Ülkenin en büyük kenti Sydney’deki liman köprüsü, opera binası ve limandan atılan havai fişekler görsel şölene dönüştü. Kutlamalar için limandaki tekneler ışıklandırıldı, liman köprüsü de görsel efektlerle donatıldı. 7 ton ağırlığında 23 bin havai fişeğin kullanıldığı ve 12 dakika süren havai fişek gösterisi limanda toplanan 1 milyon kişi tarafından izlendi.

Yeni yıla merhaba demeye hazırlanan Dubai’de bulunan 63 katlı otelde yılbaşı kutlamaları sırasında yangın çıkmasına rağmen kutlamalar ertelenmedi. Dubai, TSİ 22.00’da gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ile 2016’yı karşıladı. Dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife’den fırlatılan binlerce havai fişek dakikalarca gökyüzünü aydınlattı.

Mısır, 2016’ya Türkiye ile birlikte girdi. Saatler 00.00’ı bulduğunda ülkenin simgesi olan Mısır Piramitleri özel olarak hazırlanan renkli ışıklarla aydınlatıldı. Yüzlerce havai fişeğin gökyüzünü aydınlattığı kutlamalarda piramitlere de tarihi ve kültürel simgeler yansıtıldı. Yüzlerce Mısırlı ise, görsel şölene dönüşen etkinlikleri ellerinde meşalelerle izledi.

Tüm dünyada olduğu gibi Almanya’da 2016 havai fişek gösterileriyle karşılandı. Ülkenin finans merkezlerinden biri olan Frankfurt’ta muhteşem gökdelenlerin arasında kutlanan yılbaşı etkinlikleri bu yıl sisler içinde yapıldı. Yerel saat 00.00’ı gösterdiğinde havai fişekler gökyüzünü aydınlattı. Main Nehri kenarında toplanan Frankfurt halkı, 2016’ya görsel şölene dönüşen havai fişek gösterisiyle merhaba dedi.

Viyana’da birçok noktalarda gerçekleşen kutlamalarda canlı müzik dinleyerek eğlenen insanlar, havai fişek gösterilerini coşkuyla izledi. Viyana Eyalet Parlamentosu önünde gerçekleşen yeni yıl kutlamalarına yüz binlerce insan canlı müzik eşliğinde eğlenme fırsatı buldular.

New York’taki kutlamaların adresi ise Times Meydanı oldu. Kutlamalara katılmak için saatler öncesinden meydana gelen vatandaşlar polisler tarafından tek tek arandı. New Yorklular geniş güvenlik önlemleri altında 2016’ya merhaba dedi. Geri sayımın son bulmasıyla tonlarca ağırlığındaki konfetilerin fırlatılmasıyla meydan farklı renklere büründü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.