Efeler Belediyesi Gündüz Bakımevi öğrencileri hasat mutluluğu yaşadı

Efeler Belediyesi Gündüz Bakımevi öğrencileri hasat mutluluğu yaşadı

Efeler Belediyesi Gündüz Bakımevlerinde eğitim gören minikler, kendi elleriyle yetiştirdikleri sebzeleri hasat etmenin sevincini yaşadı. Alanında uzman öğretmenlerin rehberliğinde eğitim gören çocuklar, toprağa ekim sürecinden hasada kadar geçen süreçte aktif rol alarak doğayla iç içe bir deneyim yaşadı.

Marul, turp, taze soğan, roka, brokoli ve havuç gibi çeşitli sebzeleri toplayan minikler, bitkilerle birebir etkileşim kurarak dokular, şekiller ve boyutlar hakkında bilgi edindi. Bu etkinlik, çocukların motor becerilerinin gelişimine katkı sağlarken, aynı zamanda onların doğayı keşfetmesine ve üretmenin mutluluğunu yaşamasına imkan tanıdı.

Çocukların hem eğlendiği hem de öğrendiği bu tür etkinliklerle sosyal-duygusal gelişimlerinin desteklendiğini belirten yetkililer, benzer çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Minikler, hasat ettikleri ürünleri büyük bir heyecanla paylaşarak doğanın sunduğu güzellikleri deneyimleme fırsatı buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.