Efeler Belediyesi’nden afetlere karşı hayat kurtaracak proje: Afet destek konteynerleri
Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, afetlere karşı hazırlıklı ve dirençli bir kent hedefi doğrultusunda önemli bir projeyi hayata geçirdi. Efeler Belediyesi tarafından başlatılan “Afet Destek Konteyneri” projesi ile olası bir afetin hemen ardından mahalle sakinlerinin temel ihtiyaçlara hızlı ve güvenli şekilde ulaşması amaçlanıyor.
AFET ANINDA İLK MÜDAHALE İÇİN DONANIMLI KONTEYNERLER
Proje kapsamında hazırlanan afet destek konteynerlerinde; kurtarma ekipmanları, ilk yardım ve sağlık malzemeleri, sedyeler, çadırlar, barınma ve ısınmaya yönelik temel yaşam malzemeleri yer alıyor. Bunun yanı sıra gıda, temizlik ürünleri, giysi, bebek ihtiyaçları ve afet sonrası ilk aşamada gerekli olabilecek tüm ekipmanlar konteynerlerde hazır halde bulunduruluyor.
Bu uygulama sayesinde afetin hemen ardından vatandaşların en acil ihtiyaçlarının karşılanması ve ilk müdahalenin gecikmeden yapılması hedefleniyor.

İLK KONTEYNERLER KURTULUŞ VE MİMAR SİNAN MAHALLELERİNE YERLEŞTİRİLDİ
Afet destek konteynerlerinin ilk etapta Kurtuluş Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’ne yerleştirildiğini belirten Başkan Anıl Yetişkin, kısa süre içerisinde Efeler ilçesindeki tüm mahallelere bu konteynerlerin ulaştırılacağını ifade etti. Konteynerlerin kent genelinde stratejik noktalarda konumlandırılacağı bildirildi.

“AFETLERİN NE ZAMAN OLACAĞINI BİLMİYORUZ, HAZIRLIKLI OLMAK ZORUNDAYIZ”
Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Anıl Yetişkin, 6 Şubat 2023’te yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan depremlere dikkat çekti. Afetlerin ne zaman ve ne şekilde yaşanacağının önceden tahmin edilemeyeceğini vurgulayan Yetişkin, şu ifadeleri kullandı:
“Umarım hiçbir zaman böyle bir afetle karşı karşıya kalmayız. Ancak yaşanması durumunda, ilk anda ihtiyaç duyulan tüm malzemeler bu konteynerlerde hazır olacak. Vatandaşlarımız temizlikten gıdaya, ısınmadan kıyafete kadar her türlü temel ihtiyacını buradan karşılayabilecek. Amacımız, afet sonrası kimsenin kendini yalnız hissetmemesidir.”
TÜM MAHALLELERE YAYILACAK GÜVEN AĞI
Afet destek konteynerlerinin sayısının kısa sürede artırılacağını belirten Başkan Yetişkin, projenin Efeler’in tamamını kapsayacak şekilde genişletileceğini ifade etti. Böylece kent genelinde afetlere karşı güçlü ve organize bir hazırlık ağı oluşturulmuş olacak.

6 ŞUBAT DEPREMLERİ UNUTULMADI
Açıklamasının sonunda 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları anan Başkan Anıl Yetişkin, yaşanan acıların hâlâ taze olduğunu belirterek, yaraların bir an önce sarılması temennisinde bulundu. Başkan Yetişkin, benzer acıların bir daha yaşanmaması için yerel yönetimler olarak sorumluluk almaya devam edeceklerini vurguladı.
Efeler Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen Afet Destek Konteyneri projesi, kentte afet bilincini güçlendiren ve vatandaşların güvenliğini önceleyen örnek bir uygulama olarak takdir topladı.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.