Egzama nasıl belli olur?

Egzama nasıl belli olur?

Egzama nedir kaşıntılı cildin kızarması ve kabarık bir görünüm alması ile karakterize bir hastalıktır.

Egzama nedir kaşıntılı cildin kızarması ve kabarık bir görünüm alması ile karakterize bir hastalıktır. Egzama olan deri sağlıklı görünümünden uzaklaşır. Bununla birlikte ciltte kuruluk çatlama ve su dolu kabarcıklar meydana gelebilir. Atopik dermatit genel olarak çocukluk çağı türü olarak bilinen bir egzama türüdür. Egzama neden olur atopik alerjik hastalıklara kalıtsal olarak yatkınlık anlamına gelir. Neticede alerji ile ilişkili diğer hastalıklarda da kullanımı söz konusudur. Buradan da anlaşılacağı üzre bu hastalığın bazı türleri alerjik bünyelerde daha sık görülür. Fakat egzama başka sebeplerle de tetiklenen bir cilt hastalığıdır. Egzama tedavisi ve diğer bilgiler için Sağlık Dergi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Egzama Neden Olur?

Ailesinde genetik olarak alerji durumu olan bireylerde diğer bireylere kıyasla egzama görülme sıklığı çok daha yüksektir. Atopik egzama hastaların büyük çoğunluğunda 5 yaşından önce ortaya çıkar ve genellikle ergenliğe doğru geriler. Hastalık nadiren de olsa erişkin yaşta da görülebilir. Atopik dermatit adı verilen çocukluk çağı egzaması ilerleyen yaşlarda astım ve daha sonra alerjik rinite ilerleyebilir. Bu süreç ”atopik yürüyüş” olarak adlandırılır.

Yani çocukluk çağında oluşan hastalık kişinin ilerleyen dönemlerinde alerji ile tetiklenen bazı hastalıklara da yatkınlığını artırabilir. Bu durum kişinin çocukluk çağı ve yetişkinlik süresince hayat kalitesini olumsuz etkiler. Sağlik Dergi sitesi bu konuda ayrıntılı bilgiyi size sunar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.