FETÖ’cü Erkan Karaarslan’a Kıyak

FETÖ’cü Erkan Karaarslan’a Kıyak

Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde, ‘FÖTÖ’nün Belediyeler İmamı’ Erkan Karaarslan’a yapmadığı işlerin parası ödenmiş.

Aydın Büyükşehir Belediyesinin Özlem Çerçioğlu’nun Belediye Başkanı seçilmesinden kısa bir süre sonra yolsuzluk iddiaları ile çalkalanmaya başladığı bütün Aydın kamuoyunun ve siyasi çevrelerin malumu. Özellikle FETÖ’ye finansal destek sağlamaktan tutuklu Erkan Karaarslan’a ait ya da ona yakın bazı firmalara imtiyazlı davranıldığı ve belediye bünyesinde gerçekleştirilen hizmet alımı vb. ihalelerde, ihaleyi bahsi geçen firmaların alması için türlü yöntemler uygulanıyordu. Adrese teslim şartnameler, doğal afet, salgın hastalık durumunda uygulanabilecek ihaleler istenilen firmalara veriliyordu.

KENDİ DERDİNE MERHEM OLAMADI

Başkan Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı, FETÖ’nün belediyeler imamı Erkan Karaarslan’a, ihale hukuksuzluklarını kılıfına uydurması için ihale danışmanlığı işi verildiği ancak kendi aldığı danışmanlık işi ile bazı ihaleleri hukuki kılıfa uyduramadığı ortaya çıktı.

Yerkan-karaarslan-007.jpgAPMADIĞI İŞİN PARASINI ALMIŞ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü “İhale Danışmanlığı Hizmeti Satın Alınması” işinde, danışmanda aranacak şartlarda belirtilen özelliğe sahip danışmanların bilgi ve belgelerin ihale dosyasında bulunmadığı, kontrol ve kabul işlemleri yapılmadığı, ihale şartlarına aykırı hareket edildiği, işin teknik şartnamesine göre yürütüldüğüne dair kayıtlı hiçbir tutanağın bulunmadığı halde yüklü miktarda ödeme yapıldığı öğrenildi.

DİĞER İHALELERDEN DE SORUMLU

Ayrıca danışmanlık hizmeti alındığı dönemde ASKİ’ce ihalesi yapılan ve usulsüz olduğu bilirkişilerce tespit edilen alımların ve iptal edilen ihalelerin varlığının, bu konudaki danışmanlık hizmetinin verilmediği anlamına geldiği ve ihale kanunun eksik ve kusurlu olan alımlardan doğrudan danışman firmanın sorumlu olması nedeniyle çıkacak kamu zararından Erkan Karaarslan’ın sorumlu olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.