Film izlemeye farklı bir bakış: Film terapisi

Film izlemeye farklı bir bakış: Film terapisi

Bir film izlemek günümüz şartlarında bakıldığı zaman oldukça kolaydır. Teknoloji bu olanağı yani film izlemeyi her ortamda ulaşılabilir hale kılabilecek kadar gelişmiştir.

İnsanlar artık online filmi izle platformlarından ve siteler üzerinden hd izle bu da zamanla gelişen ve adına Film terapisi denilen bir olguyu ortaya çıkarmıştır.

Film izlemek günümüzde gelişen sinema sektörü ile beraber insanlara neredeyse her tutkuyu ve duyguyu yaşatabilecek kadar gelişmiştir ve bu durum insanlar üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. İnsanlar özellikle bazı filmlerden sonra uzun süre etkisinden çıkamadığında bu durum duygusal olarak izleyenleri etkilemektedir. Bu durum ilk olarak filmin yoğunluğunun sağladığı bir özelliktir. Tek başına bir internet sitesi üzerinden full izle ortalama 2 saat olan filmin içinde bulundurduğu duygu yoğunluğu ve karakterler nedeni ile insanları derinden etkileyebilmektedir. Tek başına izlenen bir komedi filmi morali bozuk bir kimsenin moralini yerine getirebilecek kadar güçlü bir etki yaşatabilirken, filmin izleyen insanlar üzerinde bıraktığı etki bu denli yoğun ve etkileyici olabilmektedir.

Günümüzden 50 sene evvel film izlemek sadece bir toplulukla beraber sinema salonunda gerçekleştirilebilen bir eğlence aracıyken günümüzde bu durum değişmiş ve artık insanlar online film sitelerinden bu eskide kalmış eğlence aracını kendilerine has bir şekilde özelleştirebilmektedir. Her duygu yoğunluğunu verebilen filmler bulunmaktayken gelişen kamera teknolojisi ile bu duygu yoğunluğunu karakter derinliğinden ve hikâyeden öte olarak kalite bazında bazen hd film izleyerek bazense 4k formatında film izleyerek, izleyenleri sahnenin içindeymiş gibi bir etki yaratmaktadır. Bu kalite farkı ve gerçeklik etkisi ile izlenen filmler insanları film süresi boyunca gerçek dünyadan koparabilecek kadar büyük bir etkiye sahiptir ki böylelikle insanlar bir nebze olsun gerçekten uzaklaşarak kendi dünyalarını ve duygularını yaşayabilmektedirler. Böylelikle filmler izleyenlerine terapi niteliğinde bir etki bırakabilmektedir.

Hd film ve 4k film izlemenin filmin türüne ve hikayesine bağlı olarak her türden duyguyu verebilme özellikleri yadsınamaz bir gerçektir. Filmler bazen sorunlarla yüzleşmek için gerekli motivasyonu insanlara sağlarken bazen insanları güldürebilir ve bazense ağlatabilir. Bu filmlerin en önemli özelliklerinden biridir. Bu yüzden film izlemeyi insanların yaptığı bir kaçamak olarak adlandırmak yanlış olmaz. Hele ki bu durum gelişen sinema ve teknoloji sektörünün sağladığı faydalardan biri olarak artık her insanının elinin altında bulunan teknolojik aletler ile beraber online film izlemeyi mümkün kıldığından beri. Film terapisi yapmak online film izleme seçeneği ile duygu durumuna göre dünyayı, hayatı ve geride kalan her şeyi kapatarak sadece filme odaklanmak ve iki saatlik terapi süreci boyunca gerçekleri düşünmemek demektir.

Aynalar Film Serisi

2008 yılında Alexandre Aja tarafından yaratılıp yönetilen Aynalar, doğaüstü olayları konu alan ABD yapımı bir korku filmidir. Filmde, aynalara bakan insanların aynalar içerisinde gördüğü korkutucu silüetler ve ardından yaşadığı esrarengiz olaylar ele alınmaktadır. 2003 yapımlı Into the Mirror filminin bir yeniden uyarlanması olan film, dünya çapında büyük bir beğeni alarak en sevilen korku filmleri arasına girmeyi başarmıştır. Ayrıca ilk filmin vizyona girişinin ardından iki yıl sonra bir devam filmi yayınlanmıştır.

Aynalar (2008)

Ben Carson adındaki eski bir polis, şimdilerde hayatını güvenlik görevlisi olarak geçirmektedir. Ben'in sıradaki işi, bir süre önce içerisinde çıkan yangından dolayı çalışanların öldüğü bir dükkanda gece bekçisi olmaktır. Neredeyse tamamı küle dönen mağazadan geriye kalan tek şey birkaç ayna olmuştur. İşe başlamasından kısa süre sonra aynalarda bir gariplik sezen Ben, bu duruma pek de aldırmaz. Ancak aynaların onunla iletişime geçmesiyle birlikte Ben, ailesinin hayatının tehlike altında olduğunu ve bu durumu çözebilmesi için aynaların içerisindeki şeytani ruhla mücadele etmesi gerektiğinin farkına varacaktır.

Aynalar 2 (2010)

Bir süre önce bir alışveriş merkezinde işe başlayan Max Matheson, mağazanın içerisinde bulunan aynalarda genç bir kadının silüetini görmeye başlar. Bu durumu kullandığı depresyon ilaçlarına bağlayan Max, ilk başlarda durumu ciddiye almaz. Ancak iş arkadaşlarının gizemli ölümleri, aynaların içerisindeki ruhların gerçek olduğunu anlamasını sağlayacaktır. Bir süre sonra iki aydır kayıp olan kız kardeşini arayan Elizabeth Reigns adında bir kadının ortaya çıkması, işleri daha da garipleştirmeye başlamıştır. Şimdi Max, bu şeytani aynaların gizemini çözerek içerisinde bulunan korkunç ruhlarla savaşacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.