Göbek Yağlarını Eritmenin En Kolay Yolları

Göbek Yağlarını Eritmenin En Kolay Yolları

Günlük alışkanlıklarınızda birkaç değişiklik yaparak göbek çevrenizdeki yağlardan kurtulmanız mümkün. İşte yapmanız gerekenler...

Vücudumuzun en hareketsiz bölgesi karın bölgesidir. Günlük ihtiyacımızın ötesinde aldığımız besinler -kaloriler, şeker, yağlar, proteinler, karbonhidratlar- yağa dönüşür ve bu yağ bel bölgemizde depolanır.

Sanılanın aksine, sadece düzenli karın egzersizleri yaparak bu bölgedeki yağları eritmek mümkün değildir. Öncelikle yağ depolanmasına engel olmamız gerekir. Ve yine, bel bölgesinde yağ birikimini önlemek için daha az yemek de işe yaramaz. Önemli olan yağ depolamamıza sebep olan nedenleri azaltmak, yağ yakacak biçimde yaşamaya yönelmektir.

İşte göbek yağlarını eritmenin en kolay yolları:

1. Yağlı yiyecekleri azaltmak

Önce kendinize bir sorun: "Bunu yiyorum ama canım istiyor mu?" Cevabınız hayırsa o poğaçayı, cipsi, çikolatayı, ikinci tabak yemeği yemeyin. Ağzınızı meşgul etmekten başka size mutlu edecek bir şeyler mutlaka vardır. Biraz düşünün emin olun bulacaksınız.

meyve yemek

2. Akşam 20.30'dan sonra sadece 1 meyve yemek

Akşam saatleri hareket etmediğimiz, dolayısıyla yediğimiz her şeyin yağa dönüştüğü saatlerdir. Akşam yemeğini 20.30'da yiyin. Her akşam 21.00-21.30 civarında en sevdiğiniz meyveyi yiyin. Kendinize her akşam size mutlu edecek bir hediye verdiğinizi düşünün.

3. Günde 45 dakika fiziksel aktivite yapmak

Vücut ritmi düşürmeden 30 dakika hareket ettiğinde yağ yakmaya başlar. En kolay aktivite yürümektir.

bitki çayı

4. Yağ yakan çayları yemekten hemen sonra içmek

Yeşil çay, mate çayı, zencefil çayı, nane çayı, hibiscus çayı yağ yakma özelliğine sahiptir. Ama bu çaylar durup duruken yağ yakmaz. Yemek yedikten sonraki 10 dakika içinde bir bardak taze demlediğiniz (yani önceden demlenmemiş) bir yağ yakıcı çayı için.

5. Sabah akşam düzenli karın egzersizi yapmak

Eğer size zor gelen, bir an önce bitsin istediğiniz egzersizleri yapmaya yönelirseniz, kısa bir süre bu egzersizleri bırakırsınız. Uzun uzun karın hareketi yapmanız gerekmiyor. Karın egzersizlerini deneyin ve ikisini seçip dönüşümlü olarak her sabah ya da her akşam 25 kere tekrarlayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.