Güney Kore’den Türk Gazilere 63 Yıllık Vefa

Güney Kore’den Türk Gazilere 63 Yıllık Vefa

Güney Kore Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği tarafından, Kore Savaşı’nda gazi olanların torunlarına eğitim bursu verilirken, gazilere de övünç madalyası takdim edildi.

- Güney Kore Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği tarafından, Kore Savaşı’nda gazi olanların torunlarına eğitim bursu verilirken, gazilere de övünç madalyası takdim edildi.

Güney Kore Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği tarafından Denizli’de Kore gazilerine yönelik bir vefa gecesi düzenlendi. Karahayıt Richmond Otel’de gerçekleşen törene Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar, Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşları ile başlayan gecede Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han,sempatik hareketleriyle dikkat çekti. Gecede masaları tek tek gezen Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, Kore gazilerine ve yakınlarına büyük ilgi gösterdi. Gazilerin yanına giderek önce başıyla onları selamlayan Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, daha sonra gazi ve yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Özellikle Kore Gazisi Mustafa Ali Sönmez’in yanına giden ve başıyla selamladıktan sonra bir süre sohbet eden Albay Jooseong Han, daha sonra Kore Gazisi ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kore halkının Türk Milletine minnettar olduğunu belirten Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, “Kore halkı adına bizleri barışa, özgürlüğe ve refaha kavuşturan bağlılık ve fedakarlıklarınız için en derin şükran ve saygılarımı sunarım. Kore ve Türkiye coğrafi olarak uzak olmasına rağmen Dünya barışının koruyucuları olarak geleneksel kardeşlik ve işbirliğini sürdürmektedir. Kore’nin zor zamanlarında yardım ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Türk Milleti ve Türk Ordusu’nu sonsuza kadar hatırlayacağız. Kore silahlı kuvvetleri ve halkı Kore gazilerine şükranlarını sunmak adına Kore gazilerini Kore’ye davet ediyoruz. Ayrıca Kore gazilerinin torunlarına burs veriyoruz. Bunları daha da fazlalıştırmak için uğraşıyoruz” dedi.

11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen ise, konuşmasında gazilerin her zaman baş tacı olduğunu belirttti. Tuğgeneral Hakbilen, “Öncelikle sevdalarına bağımsızlıklarına özgürlüklerine çok inanmış ve bu uğurda şehit olmuş Kore ve Türk şehitlerini saygıyla anıyoruz. Biz biliyoruz ki onurlarını özgürlüklerine düşkün dünyanın neresinde olursa olsun bazı insanlar gerektiğini zaman onurları, ülkeleri ve bağımsızlıkları için canlarını vermişlerdir. Biz bunu yaşadık ve şahitlik ettik. Kore ve Türkiye Kore’nin bağımsızlığı ve özgürlüğü için öyle bir destan yazıldı ki acı ve yokluk içinde kan içinde müthiş bir kardeşliğin köklerini toprağa saldılar. 63 yıldır devam eden bir kardeşlik. Coğrafyası farklı olabilir ama kardeşlik. İnandığı değerlerin uğruna tesis edilmiş bir kardeşlik. Başımız dik olarak Kore ve Türkiye’de yaşıyoruz” şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından Gazi torunları Mustafa Sönmez, Ece Apaydın, Ayşegül Öğülmüş, Asiye Ayçiçek ve Neslihan Arslan’a burs belgelerini Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han verirken, gazilere de övünç madalyalarını Denizli protokolü verdi.

GÜNEY KORE’DEN TÜRK GAZİLERE 63 YILLIK VEFA

GÜNEY KORE’DEN TÜRK GAZİLERE 63 YILLIK VEFA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.