Hakkari’deki Efe heykeli gururlandırdı!
Efeler Belediyesi, Hakkari'de yer alan ve Güneydoğu Bölgesi'nde 28 yıldır terörle en ön safta kahramanca mücadele eden "Efeler Taburu" için Aydın'ın simgesi olan "Efe" heykeli yaptırdı. Heykel Aydınlıların gururu oldu.
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yer alan Efeler Jandarma Özel Hareket Taburu Aydın'ın simgesi olan "Efe" heykeli talebini Aydın Valiliği aracılığı ile önce Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne iletti. Büyükşehir talebe olumsuz yanıt verince konu Efeler Belediyesi’ne havale edildi.
Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, vatanının bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği için terörle kahramanca mücadele eden ve Efeler ilçesinin ismini taşıyan Efeler Taburu'nun heykel talebini karşıladı. Bu durumdan büyük gurur duyan "Efeler Taburu"nda görev yapan Uzman Çavuş Çağlar Gül adındaki Koçarlılı hemşehrimiz Efeler Belediyesi’ne teşekkür etti.
Bilindiği üzere Efeler Taburu, Güneydoğu Bölgesi'nde 28 yıldır terörle en ön safta mücadele ediyor ve taburda yer alan askerler de üniformalarında efeler arması taşıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.