Haşhaş ve hububatta hastalık ve zararlı kontrolleri başladı

Haşhaş ve hububatta hastalık ve zararlı kontrolleri başladı

Afyonkarahisar'ın en önemli tarım ürünlerinden birisi olan haşhaş başta olmak üzere ekimi yapılmaya başlanan hububat ürünlerinde hastalık ve zararlı kontrolleri yapılmaya başlandı.

Afyonkarahisar'ın en önemli tarım ürünlerinden birisi olan haşhaş başta olmak üzere ekimi yapılmaya başlanan hububat ürünlerinde hastalık ve zararlı kontrolleri yapılmaya başlandı.

Kontrollerin Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapıldığı belirtildi. Gerçekleştirilen kontroller ile ilgili olarak kurumdan yapılan yazılı açıklamada ise "İl ve ilçe müdürlüklerimizde görevli teknik personelimiz tarafından, il genelinde hububat ve haşhaşlarda arazide fenolojik gözlem çalışmaları ile hastalık ve zararlı kontrolleri aralıksız olarak sürdürülmektedir. Bu çerçevede yürütülen arazi çalışmalarıyla bitkilerin gelişim dönemleri yerinde takip edilmekte, hastalık ve zararlı etmenlerin görülme durumu ile yoğunluğu izlenmekte ve gerekli değerlendirmeler yapılmaktadır. Ayrıca üreticilerimize doğru mücadele zamanı, kültürel önlemler ve ruhsatlı bitki koruma ürünlerinin uygun kullanımı konularında bilgilendirmeler sağlanmaktadır.

Müdürlüğümüz olarak; bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artırmak, hastalık ve zararlılarla etkin mücadele sağlamak amacıyla saha çalışmalarına ve üreticilerimize yönelik bilgilendirme faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.