Haşmet Aysan, Gündemi Sarstı

Haşmet Aysan, Gündemi Sarstı

BEYAZ TV’de Latif Şimşek’in konuğu Aydınlı bürokrat Haldun Haşmet Aysan’dı. Aysan ülke gündemini sarsacak çok önemli açıklamalarda bulundu. Katılımcılar Erkan Kaararslan ile çalışan belediyelere kayyum atanması fikrinde birleşti.

MHP Ankara eski milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniceri, gazeteci Cem Küçük ile emekli bürokrat Haldun Haşmet Aysan, Latif Şimşek’in hazırlayıp sunduğu ‘Dinamit’ programına konuk oldu. BEYAZ TV’den canlı olarak yayınlanan programda Aysan önemli açıklamalarda bulundu. Sadece Aydın’ı değil Türkiye’yi ayağa kaldıran programa katılan Gazeteci Cem Küçük ve eski Milletvekili Özcan Yeniçeri anlatılanlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Program konuğu Haldun Haşmet Aysan Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaarslan’ın FETÖ bağlantısını belgelerle ortaya koydu.

Programın ikinci bölümüne bağlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, yayına canlı bağlandı. Celal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çağrıda bulunarak, FETÖ'ye yönelik operasyonların devamını ve Erkan Karaarslan ile iş yapan belediyelere gereğinin yapılmasını istedi.

ERKAN KARAARSLAN'I DEŞİFRE ETTİ

Daha sonra belgelerle söz alan Haşmet Aysan, FETÖ Belediyeler İmamı olarak tanınan Erkan Karaarslan'ın, FETÖ den tutuklanma gerekçeleri, aldığı danışmanlık ihaleleri, örgütlenme yöntemleri ve kamu ihaleleriyle ilgili kanıtları sunarak, Erkan Karaarslan’ın belediyeler ile bağlantısını deşifre etti. Haşmet Aysan, Erkan Karaarslan ve Önder Yeğen'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerel yönetimlerde profesyonel çalışma için ikna ettiklerini, Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürü Tuncay Ceylan'ın da Kılıçdaroğlu'nun haberi olmadan CHP’li belediyeleri arayamayacağını, işin sonunda gidip FETÖ nün belediyelerde örgütlenmesine yol açtığına vurgu yaptı.

HAŞMET AYSAN'A TUZAK

Program konuklarından Milletvekili Özcan Yeniçeri ye yollanan bir mesajda Haşmet Aysan'ın iftiradan cezası olduğu, Aydın BŞB’ye Genel Sekreter olamadığı için bunları yaptığı belirtilerek, gerçekler gözden kaçırılmaya çalışıldı.

“Ben iş bilmeyene vagon olmam” şeklinde cevap veren Haşmet Aysan, “O kim ki. İş bilmediğinden danışman getirmiş, her şey ortada. Şahıs da FETÖ tutuklusu. Bozdoğan Belediye Başkanına ‘ben olsam seni tuvalet bekçisi yapmam' dediğim için ‘hakaret’ ceza aldım” yanıtı verdi.

TOPUKLU DEĞİL ÇAKMA EFE

Aysan, 135 yıllık Aydın Belediyesi tarihinde yolsuzluk operasyonu olmadığını, Özlem Çerçioğlu ile birlikte 2012 yılında operasyon olduğunu, cezalar alındığını, Çerçioğlu'nun da şu an FETÖ’den tutuklu eski Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit tarafından tapeler yok edilerek kurtarıldığının kamuoyunda bilindiğinin altını çizdi. Aysan, “Özlem Çerçioğlu Aydın'da danışmanla çaşılan belediye başkanıdır. Onu ‘topuklu efe’ diye makyajladılar ama ‘çakma efe’ çıktı” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun eşine ait 900 metrekarelik kaçak malikânede oturduğunu vurgulayan Aysan, “Kaçak yapıyı önlemekle görevli belediye başkanı kaçak malikânede oturuyor” ifadesini kullandı.

Aydın BŞB başta olmak üzere tüm belediyelerde Erkan Karaarslan eliyle gerçekleştirilen usulsüzlükler kanıtlarıyla ortaya konduktan sonra, program yapımcısı Latif Şimşek, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'na defalarca çağrıda bulunarak, ekrana bağlanıp cevap hakkını kullanmasını istedi.

Özlem Çerçioğlu ise kendisine defalarca yapılan çağrılara rağmen ekrana bağlanmadı.

BELEDİYELERE KAYYUM ATANMALI

Program ilerledikçe konuklar ortaya çıkan delilli ve FETÖ ya bağlanan örgütlenme, ihaleler ve olaylar karşısında küçük dillerini yutacaklarını ifade ettiler.

Bazı katılımcılar zaman geçirmeden harekete geçilmesini, emniyet ve savcılıkların gereğini yapmasını, hatta bu işlerin içindeki belediyelere kayyum atanması gerektiğini açıkladılar. Gazeteci Cem Küçük, “2014-2016 yılları arası Erkan Karaarslan ile iş yapmış herkes suçludur. Yarından tezi yok Erkan Karaaslan ile çalışan belediyelere operasyon düzenlenmeli ve belediye başkanları tutuklanmalıdır” dedi.

hasmet-aysan-(1)-001.jpghasmet-aysan-(2)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum