Hikmet Eren: "Azerbaycan Kafkaslar’da Denge Unsuru Oldu"

Hikmet Eren: "Azerbaycan Kafkaslar’da Denge Unsuru Oldu"

Avrasya Ekonomik İlişkiler (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, "Azerbaycan, Kafkaslar’da denge unsuru olmayı başarmıştır’’ dedi.

Avrasya Ekonomik İlişkiler (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, "Azerbaycan, Kafkaslar’da denge unsuru olmayı başarmıştır’’ dedi.

Avrasya Ekonomik İlişkiler (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında son günlerde meydana gelen çatışmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Hikmet Eren, yaptığı açıklamada kardeş Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ topraklarının Ermenistan tarafından işgalinden kurtarılmasında ortaya koyduğu kahramanlık destanının işgal altındaki toprakların eninde sonunda kurtarılması yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek "Biz, sorunların barışçı yolla çözülmesini istiyoruz. Fakat bu olmadığı takdirde bütün dünya şunu gördü ki, kardeş Azerbaycan ordusu işgal altındaki topraklarını silah gücü ile çok rahat bir şekilde kurtaracaktır” dedi.

Azerbaycan’ın son yıllarda yapmış olduğu reformlar sonucu ekonomik, askeri ve siyasi noktada Kafkaslar’da büyük güç kazandığını ifade eden Hikmet Eren, şöyle konuştu: "Azerbaycan aynı zamanda Kafkaslar’da denge unsuru olmayı başarmıştır. Cephe hattındaki son çatışmalarda Azerbaycan ordusunun Ermenistan karşısında gösterdiği üstün başarı kardeşlerimizin gücünü ortaya koymuştur. Bugüne kadar işgal altındaki Karabağ sorununun çözümünde ağır davranan dış güçlerin Azerbaycan’ın son başarısı karşısında sorunun çözümü konusunda adım atmaya yönelik çalışmalara başladıklarını olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.’’

Karabağ sorununun çözümü için kurulan Minsk Grubu’nun şimdi daha akılcı bir çözüm ortaya koyması gerektiğini belirten Hikmet Eren, şunları söyledi:

"Azerbaycan’ın bu süreçte Türkiye başta olmak üzere Türk Cumhuriyetlerinin de desteğini almış olması ayrıca kardeşlerimizin moralini yükseltmiştir. Eğer, bölgede gerçekten barışın gelmesi ve sorunun çözülmesi isteniliyorsa, bunun tek yolu işgal altında bulunan Karabağ topraklarının Ermenistan işgali altından kurtarılması olacaktır. Bu durum barışçı yoldan çözülemediği takdirde, kardeş Azerbaycan ordusu bu sorunu silahla çözmeye kararlıdır.”

Hikmet Eren, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarma yolunda atacağı her adımı EkoAvrasya olarak destekleyeceklerini, Azerbaycan’ın bu haklı davasına her zaman ve her platformda gerekli katkıyı sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.