Hurdacının yaktığı yatak minibüse sıçradı: Mahalleli faciadan döndü
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir hurdacının metal yaylarını çıkarmak amacıyla ateşe verdiği eski yataktan yükselen alevler, çöp konteynerinin ardından park hâlindeki minibüse sıçradı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangının diğer araçlara ve binalara yayılması önlendi.
Olay, öğle saatlerinde Pamukkale ilçesine bağlı Fesleğen Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen bir hurdacı, çöp konteynerinin yanına bırakılan eski yatağın içerisindeki metal yayları çıkarmak için yatağı ateşe verdi.
Kısa sürede kontrolden çıkan alevler önce çöp konteynerine, ardından yakınında park hâlinde bulunan minibüse sıçradı.
MUHTARIN İHBARIYLA EKİPLER SEVK EDİLDİ
Yangını fark eden Fesleğen Mahallesi Muhtarı Oğuz Sırlı, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
İtfaiyenin zamanında müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekiplerin hızlı müdahalesi, alevlerin çevredeki diğer araçlara ve binalara ulaşmasını engelledi.
MİNİBÜSTE MADDİ HASAR OLUŞTU
Yangın nedeniyle minibüsün ön kısmında maddi hasar meydana geldi. İtfaiye ekipleri, alevlerin yeniden yükselme ihtimaline karşı araç üzerinde uzun süre soğutma çalışması yaptı.
“AZ KALSIN FACİAYA NEDEN OLACAKTI”
Büyük bir tehlike atlattıklarını belirten Mahalle Muhtarı Oğuz Sırlı, olayla ilgili şunları söyledi:
“Hurdacının işgüzarlığıyla yaylarını almak için ateşe verdiği yatak, az kalsın faciaya neden olacaktı. Kısmen yanan minibüsün yanı sıra olay yerinde park hâlindeki diğer araçlar da alev alabilirdi. Ucuz atlattık. Herkese geçmiş olsun.”
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.