İEÜ Medical Point Hastanesinde 8 Mart coşkusu

İEÜ Medical Point Hastanesinde 8 Mart coşkusu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hafta boyunca birçok etkinlik düzenlendi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hafta boyunca birçok etkinlik düzenlendi. Kadınlar gününü kutlayan Medical Point Hastaneler Grubu CEO'su Veysi Kubba, "Çalışkan, özverili Türk kadınının hastanemizin her kademesinde yer almasını, kadın-erkek eşitliğini sağlamayı önemsiyoruz" dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, hafta boyunca düzenlenen organizasyonlarla kutlandı. İEÜ Medical Point Hastanesinin kadın çalışanları, ilk olarak ünlü yazar ve stand-upçı Benan Bilek'in "Biz Bize Kız Muhabbeti" isimli stand-up gösterisini izleyerek stres attı. Stand-up gösterisinin yanı sıra, her ay düzenlenecek olan Simay Özyiğit'in moderatörlüğünde mutlu yaşam söyleşilerinin ilki de, kadınlar günü sebebiyle bu hafta Ata Salonunda düzenlendi. Etkinliğin ilk konukları; ünlü sanatçı Pınar Aylin ve Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi Hekimi Dr. Kerem Korkut oldu. Sağlıklı yaşama dair ipuçlarının verildiği söyleşide katılımcılar, Aylin'le fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ise kadın çalışanlara çiçek dağıtıldı.

"Kadın istihdam oranımız yüzde 72"

Medical Point Hastaneler Grubu CEO'su Veysi Kubba, kadın çalışan istihdamında ülke ortalamasının üzerinde yer aldıklarının altını çizdi. Kubba, "İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi olarak, 28 yıldır hastalarımıza en kaliteli hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bunu yaparken en büyük ortağımız ise şüphesiz kadın hekimlerimiz ve kadın çalışanlarımızdır. Türkiye'de kadınların istihdam oranı, ne yazık ki erkeklerin yarısından daha az; ancak bu durum kurumumuzda çok daha farklı. Kurum olarak kadın istihdamımız yüzde 72 oranında. Elbette söz konusu oranlara, sadece bir sayıyı tutturmak amacıyla ulaşmadık. Biz kurum olarak disiplinli, çalışkan ve güler yüzlü kadın çalışanlarımızla birlikte çok daha iyi hizmet verdiğimizi biliyoruz. İşte bu yüzden, çağdaş Türk kadınının hastanemizin her kademesinde yer almasını ve kadın-erkek eşitliğini sağlamayı önemsiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.