İl Müdürü Tuncer, CHP’li Bülbül’e yanıt verdi

İl Müdürü Tuncer, CHP’li Bülbül’e yanıt verdi

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. M. Umut Tuncer, "Tarihi değerlerimizi koruyamayan bir müdür var" diyerek kendisini eleştiren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’e yanıt verdi. Basın üzerinden maruz kaldığı türlü saldırılara bugüne kadar cevap vermediğini belirten Tuncer, “Bunu fırsat bilip ‘nasıl olsa cevap vermiyor’ aklıyla üretilen haksız ithamları da doğru bulmuyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Aydın milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti (NGC)’yi ziyaret etti. Cemiyette yaptığı konuşmada Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer’e yüklenen Bülbül “Bu nasıl restorasyon? Tarihi değerlerimizi koruyamayan bir müdür var. Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer siyasi açıklamalar yapacağına kültürel mirasımızı korusun. Kendisi sanki devletin değil AK Parti’nin bürokratı gibi hareket ediyor” eleştirisinde bulundu.

“Bugüne kadar çeşitli düzeylerde siyasilerin basın üzerinden türlü saldırılarına maruz kaldım. Siyasal retoriğin beceriksizce kullanıldığı, seviyenin temsil makamına yakışmadığı bir dil ile çalakalem yapılan açıklamalarda aileme dahi dil uzatıldı. Hiç birine cevap vermedim; ancak bunu fırsat bilip "nasıl olsa cevap vermiyor" aklıyla üretilen haksız ithamları da doğru bulmuyorum” diyerek artık sessiz kalmayacağının işaretini veren İl Müdürü Tuncer, CHP Milletvekili Bülbül’ün bu eleştirisine sosyal medya hesabında yanıt verdi.

Milletvekili Bülbül’ün Nazilli Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde Kavaklı mahallesindeki Cami restorasyonunu eleştirdiğini hatırlatan Tuncer şunları kaydetti:

“BÜLBÜL BİLMİYORSA MEMLEKETİM ADINA ÜZÜLÜRÜM”

Sayın Bülbül eleştirisinde ifade ettiği ve basında yer alan ‘Tarihi değerlerimizi koruyamayan bir müdür var’ söylemini şaşkınla okudum. Sayın Vekil beni siyasi gündemine çekmek konusunda arzulu olabilir; fakat kurumumuzla alakası olmayan, sorumluluğumuz da dahi bulunmayan bir çalışmaya atıf yaparak, Aydın tarihine sahip çıkmadığımı ifade etme hakkına sahip olamaz. Sayın Vekil, hangi kurumun, hangi çalışmada, hangi sorumluluğa sahip olduğunu biliyor diye umuyorum. Eğer bilmiyorsa memleketim adına üzülürüm. Kaldı ki Sayın Vekilin söz ettiği restorasyon çalışmasına yönelik eleştirilerini haklı ve bilimsel değil, kişisel buluyorum. Ayrıca Sayın Bülbül'ün kültür mirasımızı koruma konusundaki hassasiyetini, bahsettiği camiye 200 metre mesafede ve harap durumda olan Yörük Ali Efe'mizin doğduğu Sultanhisar Belediyesi mülkiyetindeki eve karşı da göstermesini beklerim.

“BÜLBÜL MÜSTERİH OLSUN”

Diğer taraftan Aydın'ımız kültür ve turizmi ile ilgili konularda paydaş kurumlara yönelik yaptığım performans içerikli tespitleri de objektif düşünmek yerine "siyasi açıklamalar" savunmasıyla geçiştirme çabasını da doğru bulmuyor, kendisini ilgili açıklamalarımı tekrar okumaya davet ediyorum. Sayın Vekil müsterih olsun, 2021 yılında paydaşlarımızla güç birliği inşa ederek Aydın'ımıza 2 milyon turist gelmesini sağladık. Pandemi yılı olmasına rağmen tüm zamanların rekorunu kırdık. Bu yıl ise turist sayısında 2 milyon 500 binin üzerine çıkarak eşi benzeri olmayan bir başarıyı yakalayacağız inşallah. Yine 2021 yılında 17 çalışma ile Türkiye'nin en çok arkeolojik çalışma yapılan ili olmayı başardık. Mülkiyetimizdeki nice yapının restorasyonunu ve yapı projesini tamamladık. Bunun gururunu yaşamanın hakkımız olduğuna inanıyor, taktiri kamuoyuna bırakıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum