İmplant Diş Hekimi Tolga Gülçiçek

İmplant Diş Hekimi Tolga Gülçiçek

İmplant diş, eksik dişlerin tedavisinde kullanılmak üzere genellikle titanyumdan yapılan ve çene kemiğine yerleştirilen vida şeklindeki yapay diş köküdür.

Doğala en yakın alternatif olan implant günümüz teknolojisiyle kişiye kolaylıkla uygulanabilen bir protez şeklidir.

Diğer tedavi yöntemlerine kıyasla kişiye sağladığı en önemli avantaj, eksik olan dişin etrafındaki dişlere zarar vermemesi ve kişi tarafından doğal diş gibi rahatlıkla kullanılabilmesidir. İmplant uygulaması sonrası kişi çok hızlı bir şekilde normal hayatına dönebilir, konuşabilir ve rahatlıkla yemek yiyebilir.

İmplant diş tedavisinin avantajları

Hastaya sağladığı avantajlar sayesinde en çok kabul gören tedavi yöntemidir. İmplant tedavisinin, doğru ellerde, doğru yöntemlerle uygulanması ve kişinin de ağız hijyenine gerekli özeni göstermesi durumunda, implant çok uzun bir süre sorunsuz şekilde kullanılabilmektedir.

Uygulama esnasında doğru anestezi yöntemi uygulandıysa hiçbir şekilde ağzı ya da acı hissetmezsiniz. Genellikle lokal anestezi uygulanarak işlem yapılır, ancak lokal anesteziden çekinen, fobisi olan hastalara genel anestezi uygulanarak da yapılabilmektedir. Burada önemli olan doktorunuzla karşılıklı olarak size en uygun yöntemin seçilmesidir.

Diğer merak edilen konulardan biri de implant tedavisinin başarısız olma ihtimalinin olup olmadığıdır. Günümüz teknolojisinden faydalanarak uygulanan implant tedavisinin başarısız olma oranı yok denilecek kadar azdır. İleri cerrahi yöntemlerle uygulanan implant tedavisi kişiye kolaylıkla uygulanabilen ve başarı oranı %100 e yakın olan, kişi için en iyi seçeneklerden biridir. Buradaki en önemli faktörlerden biri de doktorun, kişinin çene kemiği yapısını doğru analiz edip, kişi için en uygun yöntemi seçmesi ve tedavi sürecini doğru bir şekilde planlaması olacaktır.

Çene Cerrahisi

Çene, ağız ve yüz bölgelerinde ortaya çıkan sorunların birçoğuyla çene cerrahisi ilgilenmektedir. Günümüz koşullarında oldukça gelişmiş olan çene cerrahisi kişinin çene, ağız ve yüz bölgelerinde oluşan problemlerin üstesinden kolaylıkla gelmektedir.
Bu bölgelerle ilgili oluşan ve oluşabilecek hemen hemen her türlü sıkıntılı durum çene cerrahisi tarafından tedavi edilerek, hastaların eski sağlıklarına kavuşmasını sağlamaktadır.

İmplant diş fiyatları

İmplant diş fiyatları günümüzde implant yaptırma ihtiyacı olan hastalar tarafından en çok aranan kriterlerin başında yeralmaktadır. İmplant diş kayıpları tedavi şekli olarak kabul görmektedir. Bu nedenle implant diş fiyatları en çok araştırılan kriterlerin başında yeralmaktadır.

Eğer hastanın diş kaybı çok fazla ise implant yapımı oldukça önemlidir. Hem fiyat açısından hem de dayanıklılık açısından diğer protez çeşitlerine göre uygun maliyettedir. Birçok çeşide sahip olan ürün birinci sınıf malzemeden üretilir.

Metalinin dayanıklı olması ve çene kemiğine uygulanması oldukça önemlidir. İmplant yapımı için öncelikle alanında profesyonel bir hekim tarafından uygulama yapılmalıdır. Hastanın çene yapısı ve uygulamanın yapılabilmesi için dişeti hastalıklarının olup olmadığına dikkat edilmelidir. Diğer önemli detay ise, hastanın çeşitli rahatsızlıklarının olup olmadığıdır. Bu konuda hekim tarafından çeşitli testler ve araştırmalar sonucu emin olarak tedaviye devam edilmelidir.

Dr. Diş Hekimi Tolga Gülçiçek

Tolga Gülçiçek; 1977 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi’nin ardından 1995 yılında başladığı 5 yıllık Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni 2000 yılında derece ile bitirdi.

Aynı yıl Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle kazanarak Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı.

2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etti.

2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kaybettiğimiz Prof.Dr. L. George Upton ile pek çok ileri düzey ameliyata katıldı.

2006 Mayıs ayında doktora eğitimini tamamlayarak Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi dalında uzman doktor oldu. 2006 Ağustos-2007 Ağustos arasında Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu Eğitim ve Tümen Komutanlığı’nda Yedek Subay Diş Tabibi olarak askerlik görevini yaptı.

2011 yılı Mart ayında Hollanda (UMCG) University Medical Center Groningen’de misafir çene cerrahisi uzmanı olarak pek çok ileri düzey ameliyata katıldı.

2012 yılı mayıs ayında Danimarka Aarhus Üniversitesi Hastanesi’nde misafir çene cerrahisi uzmanı olarak Ortognatik cerrahi ve kalça (iliac) kemiğinden kemik nakli ameliyatlarına katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.