İNKA Üretim Tesisi İncirliova’ya değer katacak
İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, yapımı süren İNKA Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Kaya, tesiste ilçenin yöresel ürünlerinin işlenerek katma değere dönüştürüleceğini ve kadın istihdamına önemli katkı sağlanacağını söyledi.
İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Dereağzı Mahallesi’nde yapımı devam eden İncirliova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (İNKA) Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Kaya, tesisin kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını belirtti.
İncirliova Belediyesi tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında inşa edilen tesisin, kadın istihdamına, tarımsal üretime ve yerel ekonomiye önemli katkılar sunması hedefleniyor.
Dereağzı Mahalle Muhtarı Bahattin Özgün’ün de eşlik ettiği ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, üretim tesisinin ilçenin tarımsal potansiyelini değerlendirecek önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.
Tesisin tamamlanmasıyla birlikte başta incir ve zeytin olmak üzere İncirliova’nın yöresel ürünlerinin işleneceğini belirten Kaya, “İNKA Üretim Tesisi inşaatımız hızla ilerliyor. Tesisimizde ilçemizin bereketli topraklarında yetişen incir, zeytin ve diğer yöresel ürünler işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülecek. Böylece üreticilerimizin ürünleri daha değerli hale gelirken, ilçemize de yeni bir üretim alanı kazandırılmış olacak” dedi.
KADIN İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAYACAK
Tesiste üretimin büyük bölümünün kadınların emeğiyle gerçekleştirileceğini vurgulayan Başkan Kaya, “Kısa süre içerisinde tamamlayarak hizmete açacağımız üretim tesisimizde, kadınlarımızın emeğiyle ürünlerimizi ekonomiye kazandıracağız. Hem üreticilerimize destek olacak hem de kadınlarımız için yeni istihdam alanları oluşturacağız. Üreten kadınlarımızın gücüyle İncirliova’mıza değer katmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kaya ayrıca, projenin hayata geçirilmesine katkı sunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’a, Aydın Valisi Osman Varol’a, Muğla Valisi İdris Akbıyık’a ve tüm paydaşlara teşekkür etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.