İrlandalı Turistler Duruşma İzlenimlerini Aktardı

İrlandalı Turistler Duruşma İzlenimlerini Aktardı

İzmir’de 2011 yılında boğazları kesilerek öldürülen İrlandalı turistler Marian Graham ile Cath Dinsmore'nin katil zanlılarının karar çıkmayan dokuzuncu celsesi Dinsmore ailesi izlenimlerini aktardı.

- İzmir’de 2011 yılında boğazları kesilerek öldürülen İrlandalı turistler Marian Graham ile Cath Dinsmore'nin katil zanlılarının karar çıkmayan dokuzuncu celsesi Dinsmore ailesi izlenimlerini aktardı.

Yabancı basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği duruşma sonrasında kameralar karşısına çıkan İrlandalı aile duruşmaya ilişkin izlenimlerini, yaşadıklarını ve hissettiklerini aktardılar. Karar duruşması olmasını beklediklerini söyleyen Cath Dinsmore’un yeğeni Robert Dinsmore; “Bugün bunu beklemiyorduk. Ama büyük resime baktığınız zaman çok da geniye gitmedik. Önümüzdeki iki haftada çözülecek herhalde ama tabii ki uzun bir mesafeden geldik. Sadece 20 dakikalık bir duruşma için ama biz hale umudumuzu kesmedik. Biz tabiki gerçekler peşindeyiz ne kadar uzun sürerse sürsün, amacımız gerçeğin ortaya çıkması için. Alma bu uzun bir süre alabilir. Biz ona zaten uzun sürecğini tahmin ettik 2 yıl geçti. Ama daha da uzun sürebilir diye düşünüyoruz. Bu sistem ve bürokrasi çok uzun zor ve stres yaratıcı bir durum ama hep aklımızda. Çok davalar oluyor ve kısa süreli aralıklarla. Biz hepsine gidemiyoruz ama Biz Barış Kaşka’ya destek vermek için. Ve çok da iyi bir iş yaptığını biliyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ BEĞENİYORUZ”

Bir basın mensubunun türk adalet sistemine ilişkin yönelttiği soruyu yanıtlayan Dinsmore, “Türk adalet sistemi ve insanlardan birkaç tane kusuru yaşasak da biz genel olarak güveniyoruz ve çok beğeniyoruz. Ancak yaşanılanları düşündüğümüzde buraya gerçekten çok çok zor. O mahkemede yürürken çok ürkütücü ama aynı zamanda biz bunu yapmak zorundayız. Biz İrlanda’da durup davanın çözümünü beklemiyoruz. Biz de duruşmaya gelerek görevimizi yerine getiriyoruz” dedi.

Cath Dinsmore'un erkek kardeşi olan George Dinsmore davada gerçeklerin ortaya çıkması gerektiğini ve gereken cezaların verilmesi gerektiğini söyledi. George Dinsmore, “Her zaman beklediğimiz gibi biz onların suçlu çıkmasını bekliyoruz. Tek yol adalet yerine gelsin” diye konuştu.

Bir basın mensubunun duruşmanın uzun sürmesinin sanık avukatlarından kaynaklanıp kaynaklanmadığına yönelik soru yöneltmesi üzerine George Dinsmore, “Herhalde ama bu onların işi değil midir? Sanık avukatlarından başka bir durum beklenmez zaten. Bunlar zaten işin bir parçası. Buradaki adalet sistemi bizim alıştığımız sistemden çok daha farklı zaten. Adalet adalettir, hukuk hukuktur uymak zorundayız. Davada zamanın işi yok. Çok zor geçiyor bizim için hayat. Yaş günleri ve yıl dönümleri gelip geçiyor ve çok acı geçiyor. Sonuca ulaşmak çok önemli. Biz kesinlikle Türkiye’ye gelip gideceğiz” dedi.

TÜRKİYE VE TÜRKLERE KARŞI İZLENİMLERİ

İrlandalı Dinsmore ailesi son olarak; “Türkiye’deki insanlar inanılmaz bir reaksiyon verdiler bize. Türklerin şefkatini de hissediyoruz. Biz inanıyoruz ki bu anormal bir durum ve Türklere yansıtılmayan bir durum. Etrafımıza baktığımız zaman bu olay olağanüstü ve normal hayatın bir parçası olmayan bir durumdur” dedi.

Cath Dinsmore’un yeğeni Ruby Dinsmore da yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu dile getirdi.

İRLANDALI TURİSTLER DURUŞMA İZLENİMLERİNİ AKTARDI

İRLANDALI TURİSTLER DURUŞMA İZLENİMLERİNİ AKTARDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum