İrlandalı Turistlerin Davasında Beklenen Rapor Tamamlandı

İrlandalı Turistlerin Davasında Beklenen Rapor Tamamlandı

İzmir’de, ormanlık alanda hunharca öldürülerek hayatlarını kaybeden İrlandalı turistler Marian Graham ile Cath Dinsmore'nin katil zanlılarından Recep Ç.’nin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan kontrollerinde akıl ve ruh sağlığının yerin

- İzmir’de, ormanlık alanda hunharca öldürülerek hayatlarını kaybeden İrlandalı turistler Marian Graham ile Cath Dinsmore'nin katil zanlılarından Recep Ç.’nin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan kontrollerinde akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğu açıklandı.

Olay, 2011 yılında İzmir'in Buca ilçesinde meydana geldi. Boğazları kesilerek öldürülen İrlandalı turistler Marian Graham ile Cath Dinsmore'nin katil zanlısı Recep Ç.’nin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına ilişkin beklenen rapor iddia makamı tarafından açıklandı. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilen yargılamada, sanık Recep Ç.’nin akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin rapor hakkında bilgi veren iddia makamı avukatı Barış Kaşka; şöyle konuştu: “Bizim açımızdan mağdur ailenin avukatı olarak adil bir yargılamanın olduğunu ve bu sürecin devam ettiğini düşünüyorum. Şu sürece kadar bütün deliller toplandı ve son duruşmada sanık avukatları Recep Ç.’nin akli melekelerinin yerinde olmadığına ilişkin bir itirazda bulundu. Bunun Yargıtay tarafından bozulmaması için dosya Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gitti ve buradan bir heyet raporu alındı. Bu raporda söz konusu şahsın ‘ceza ehliyeti tamdır’ diye bir rapor alındı.Dolayısı ile bu aşamadan sonra artık daha fazla bir delil olduğunu düşünmüyorum. Artık dosya karar aşamasında. Biz de avukatlar olarak son beyanlarımızı mahkemeye verdik, bu aşamadan sonra 29 Ağustos’ta son duruşmayı bekliyoruz. Ama deneyimlere dayanarak bunun son bir duruşma olduğunu tahmin ediyorum. Çok uzadı.”

İRLANDALI AİLE DURUŞMADA HAZIR BULUNACAK

29 Ağustos Perşembe günü görülecek duruşmada İrlandalı ailenin de hazır bulunacağını hatırlatan Avukat Barış Kaşka; sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahkeme çok detaylı bir inceleme yapıyor. Tüm mağdurların yakınları duruşmaya İrlanda’dan gelecek. Bizim kanaatimiz, beklentimiz adaletli bir kararın çıkacağı konusundadır.” Karar duruşması olması halinde mahkeme heyeti tarafından verilecek kararların, sanık avukatları tarafından temyize gidebileceğini hatırlatan Avukat Barış Kaşka, şöyle konuştu: “Mutlaka temyiz edilecektir. Bizim avukatlar olarak adaleti etkilememek adına çok dikkatli konuşmamız lazım. Talebimiz gayet açık; ‘Bu cinayetin başından sonuna kadar hunharca çok soğukkanlı ve tek kişi ile işlenemeyeceğini, bunun akla ve bilime aykırı olduğunu ve cinayetin oluş şeklinin de mümkün olamayacağını söyledik. Bu cinayetin müeyyidesinin de TCK’da belirtilen en üst hadden iki kişinin öldürülmesi var. Bu insanlar buraya tatil amaçlı gelmiş. Arada bir husumet yok. Dolayısı ile en ağır cezayı almasını talep ettik. Hem mağdur hem de yargılama süresince bir çok tehditlere maruz kaldık. Ama biz her zaman hakimler savcılar gibi avukatlar olarak korunurlar. Bize üst düzey korumalar sağlandı. Ama biz görevimizi icra ederiz. Yargılama boyunca da gereği yapılmıştır. Son duruşmada da gerekli tüm emniyet sağlanacaktır.”

İRLANDALI TURİSTLERİN DAVASINDA BEKLENEN RAPOR TAMAMLANDI

İRLANDALI TURİSTLERİN DAVASINDA BEKLENEN RAPOR TAMAMLANDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum