İrlandalı Turistlerin Katil Zanlıları Hakim Karşısına Çıktı

İrlandalı Turistlerin Katil Zanlıları Hakim Karşısına Çıktı

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam edilen İrlandalı turistlerin katil zanlıları, sekizinci kez hakim karşısına çıktı. 2011 yılında İzmir'in Buca ilçesinde boğazları kesilerek öldürülen İrlandalı turistler Marian Graham ile Cath Dins

- İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam edilen İrlandalı turistlerin katil zanlıları, sekizinci kez hakim karşısına çıktı. 2011 yılında İzmir'in Buca ilçesinde boğazları kesilerek öldürülen İrlandalı turistler Marian Graham ile Cath Dinsmore'nin katil zanlısı Recep Ç. ile cinayete yardım ettiği gerekçesiyle yargılanan babası Eyüp Ç., hakim karşısına çıktı. İzmir Bayraklı Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 14.30'da başlaması beklenen duruşma 1 saat gecikmeli başladı.

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş bir önceki duruşmada sanık Recep Ç.’nin avukatının talebi üzerine Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde alınması planlanan akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin raporun yanlışlıkla sanık baba Eyüp Ç. için düzenlendiğini ve sonuca göre akli dengesinin yerinde olduğunu açıkladı. Mahkeme Başkanı Kızıltaş, fark edilen yanlış üzerine söz konusu raporun tekrar sanık Recep Ç. için istendiğini belirterek henüz tamamlanmadığını ifade etti. Ardından mahkeme heyeti tarafından sanık savunmalarına geçildi.Sanık Eyüp Ç., 18 aydır cezaevinde olduğunu belirterek "Benim suçum günahım nedir? Ben bu çocuğun babasıyım. Suçu var ise cezalandırın. Adalet var ise eğer ben tahliyemi istiyorum” dedi. Recep Ç. ise savunmasında gizli tanığın ifadelerinin Buca Kaynaklar Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görevli astsubay ile çeliştiğini söyleyerek; şöyle konuştu: “Astsubay bundan önceki duruşmada dört hafta sonra gizli tanığın başvurduğunu söylemişti. Anlıyorum ki gizli tanığın çelişkili ifadeleri devam ediyor”

Sanık Eyüp Ç.’nin avukatı Aydoğan Yolyapan da müvekkili hakkında herhangi bir somut delili olmadığını hatırlatarak, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülüp akli dengesinin bulunup bulunmadığına yönelik yanlışlıkla rapor düzenlenmesine ilişkin ilgili kişiler hakkında soruşturma başlatılması talebinde bulundu. Avukat Yolyapan, ayrıca olayla ilgili yapılan keşif yerinin yanlış güzergah olduğunu ileri sürerek ikinci bir keşif yapılması talebinde bulundu.

Bunun üzerine Mahkeme heyeti, Avukat Aydoğan Yolyapan’ın taleplerine red cevabı verdi. Mahkeme, duruşmayı 24 Ağustos 2013 tarihine erteledi.

İRLANDALI TURİSTLERİN KATİL ZANLILARI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

İRLANDALI TURİSTLERİN KATİL ZANLILARI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.