İrlandalı Turistlerin Sanıkları Hakim Karşısında

İrlandalı Turistlerin Sanıkları Hakim Karşısında

İzmir’de, 2011 yılında öldürülen İrlandalı turistlerin katil zanlıları 10.’ncu kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada iki sanık hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Duruşma Ekim ayına ertelendi.

- İzmir’de, 2011 yılında öldürülen İrlandalı turistlerin katil zanlıları 10.’ncu kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada iki sanık hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Duruşma Ekim ayına ertelendi.

İzmir’de, 2011 yılında boğazları kesilerek öldürülen İrlandalı turistler Marian Graham ile Cath Dinsmore'nin katil zanlıları Recep Ç. ile cinayete iştirak ettiği gerekçesiyle yargılanan babası Eyüp Ç.’nin yargılanmalarına İzmir Bayraklı Adliyesi 5. Ağır Ceza Mankemesi’nde devam edildi. Saat 14.30’da başlayan duruşmada sanık yakınları, İddia makamı avukatı Barış Kaşka ve sanıkların avukatları Altan Tunalı ile Dilek Yolyapan hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan kontrolleri sonrasında akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğu tespit edilen sanık Recep Ç.’nin avukatının söz konusu rapora itiraz etmesi ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ilgili raporun oy birliği ile reddine karar verildiğini açıkladı.

Kayıtlara geçen tutanağın okunmasının ardından Mahkeme Başkanı Kızıltaş, iddia makamı Avukatı Barış Kaşka’nın mahkeme heyetine sunduğu 15 sayfalık beyan dilekçesini okudu.

Dilekçenin okunmasının ardından mahkeme heyeti, sanık Eyüp Ç.’ye söz verdi. Sanık Eyüp Ç., savunmasında suçsuz olduğunu yineleyerek şöyle konuştu: “İki yıldır boşuna cezaevinde yatıyorum. Türkçem zayıf olduğu için kendimi yeterli oranda savunamıyorum. Olayla ilgili hakkımda bir delil varsa ben cezama razıyım.”

Sanık Recep Ç. de savunmasında ‘pişman olduğunu belirterek şunları söyledi: ”Pişmanım. Gizli tanığın ifadeleri çelişkilidir. Cahillik yaptım. Henüz 18 yaşında olmama rağmen birini sevdim. Tek dileğim adil yargılama ve Allah'ın beni affetmesidir. Olay iddia makamının belirttiği gibi tasarlanarak gerçekleşen bir olay değildir. Ağır tahrik altında gerçekleşen bir cinayettir. Sevdiğimi kaybetmemek için yaptım. Nereden bilebilirdim böyle olacağını.”

Savunmaların sona ermesinin ardından sanık Recep Ç.’nin avukatı Altan Tunalı müvekkilinin beraatını talep etti. Sanık Eyüp Ç.’nin avukatı Dilek Yolyapan da müvekkilinin tutuklama gerekçelerini kabul etmediklerini ve adli kontrol uygulaması kapsamında tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 2 Ekim 2013 tarihine karar verilmesi üzerine erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.