İş Sahibi Olmaya Yardımcı Özel İstihdam Bürosu

İş Sahibi Olmaya Yardımcı Özel İstihdam Bürosu

Özel istihdam bürosu olarak 18 yıl önce kurulmuş olan eleman online personel istihdam edilmesine aracı oluyor. İş ilanları sitesi olarak çalışan eleman online hem iş sahiplerine hem de iş arayan kişilere hitap ediyor. Yaptığı aracılık sayesinde üretim ve çalışmanın durmamasına böylelikle de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Firma Sahipleri İçin Eleman Online

Eleman online sitesi firma sahipleri tarafından kullanılıyor. Firma sahiplerinin kullanımı ücretsiz iş ilanı verebilmek amacıyla oluyor. Verdikleri ilanlar sayesinde firma bünyelerine iş pozisyonlarına uygun elemanları bulabiliyorlar. Firmalar ilan vermek istediklerinde sitede yer alan firma menüsünü kullanabiliyorlar. Bu menüden giriş yap veya ücretsiz üye ol seçeneklerini kullanabiliyorlar.

Ücretsiz Üye Olma

İlk defa Eleman Online iş birliği ile ilan verecek kişiler üyelik kaydı oluşturabiliyorlar.

Eleman Online üyesi olmak isteyen firmalar üyelik kaydı yaparken şu bilgileri yazıyorlar;

  • firma unvanı,
  • bulunduğu şehir,
  • sektör,
  • yetkili adı-soyadı,
  • sabit no,
  • cep no,
  • eposta adresi,
  • şifre,
  • web adresi ve firma hakkında bilgiler yazıyorlar.

Bilgileri girdikten sonra üyelik işlemlerini tamamlayarak iş ilanı verebiliyorlar.

Firma İş İlanı Verme

Üye olan firmalar ücretsiz şekilde iş ilanı verebiliyorlar. Böylelikle güvenli şekilde çalışma arkadaşlarını buluyorlar. İş ilanı verirken firma bilgileri, iş ilanı pozisyonu ve aradıkları kriterleri belirliyorlar. Tüm bilgileri girdikten sonra ilana onay vererek yayınlanmasını sağlıyorlar.

İş Arayanlar İçin Eleman Online

Eleman Online firma sahipleri kadar iş arayan kişiler tarafından da tercih ediliyor. İşi olmayan kişiler ücretsiz arama yaparak yeni iş imkanlarını değerlendirebiliyorlar. İş arayan kişiler Eleman Online sayfasında bulunan İş Arayan menüsünü kullanabiliyor. Bu menüde Özgeçmiş Oluştur veya Giriş Yap seçenekleri bulunuyor.

Özgeçmiş Oluşturma

İlk defa Eleman Online ile tanışan kişiler Özgeçmiş Oluştur seçeneğini kullanıyor. Hazırlanan Özgeçmiş (CV) iş ilanlarına başvurmayı sağlıyor. Özgeçmiş oluştururken adayların bilgilerini doğru şekilde girmeleri gerekiyor.

Böylelikle başvurdukları ilanlardaki işleri alabilmeleri sağlanıyor Özgeçmiş oluştururken eğitim seviyesi, ad ve soyad, cep no, cinsiyet, şehir, kullanıcı adı, şifre, çalışma durumu ve meslek bilgileri giriliyor. Böylelikle kişilerin hangi işi yapmaya uygun oldukları anlaşılıyor.

Giriş Yapma

CV oluşturan kişiler belirledikleri kullanıcı adı ve şifreyi yazarak Eleman Online girişi yapabiliyorlar. Girişin ardından gündemde olan iş ilanlarını inceleyerek sağladıkları kriterlerin durumuna göre başvuruda bulunabiliyorlar. Firma sahipleri de yapılan başvuruları değerlendirerek işe kabul veya red işlemlerini gerçekleştiriyor.

Acil İş İlanlarına Erişim

Eleman Online iş bulmayı isteyen kişilere acil iş ilanlarına erişme imkanı veriyor. Hemen iş bulmak isteyenler bu ilanları değerlendirebiliyor.

Acil iş ilanları site ana sayfasında bulunuyor ve böylelikle acil ilanlar için uzun süren aramalar yapmak gerekmiyor. Bu ilanlar farklı pozisyonlar ve iller için veriliyor. Böylelikle ikamet şehrine uygun olan ilan değerlendirilebiliyor. Acil bölümündeki iş ilanları ise işçi bulunduktan sonra kaldırılarak yeni ilanların yer alması sağlanıyor.

Genel İş İlanlarına Erişim

Eleman Online üzerindeki genel iş ilanlarına erişim için İş İlanları linki kullanılabiliyor. Bu link tıklandığında güncel ilan sayfası açılıyor.

İş ilanları sayfasında 81 ili kapsayan ilanlara yer veriliyor. Bu nedenle de ilan sayısı çok fazla alıyor. İlan inceleme ve iş bulmada uzun zaman harcamak istemeyen kişiler için filtreleme sistemi bulunuyor. Böylelikle incelenecek ilan sayısının azaltılarak iş bulmanın kolaylaşması sağlanıyor. İş ilanı bulmak için şehir filtresi kullanılabiliyor. Bu filtre ikamet edilen şehir işaretlenerek arama yapılmasına yardımcı oluyor. Böylelikle tek il için yayınlanan ilanlar inceleniyor.

Şehir filtresi dışında kategori filtresi aramalarda kullanılabiliyor. Kategori filtresi kişilerin çalışmak istedikleri alanı içeriyor. Bu bölümde elektrik, emlak, bilişim, gıda, otomotiv, savunma, halkla ilişkiler, sağlık ve temizlik gibi alanlar yer alıyor. Böylelikle ilgi duyulmayan alanlarda yayınlanan ilanların gözükmesi engelleniyor.

İş ilanlara araması yaparken ayrıca cinsiyet ve çalışma şekli filtrelerinden yararlanılabiliyor. Cinsiyet filtresi yalnızca kadın veya yalnızca erkek çalışan aranan ilanların listelenmesini sağlıyor. Çalışma şekli filtresi ise gerçekleşecek çalışmanın staj, dönemsel, freelance, yarı zamanlı veya tam zamanlı olmasına göre arama imkanı veriyor.

Pozisyon Arama

Eleman Online sitesini aracı kabul eden 320 bin firma bulunuyor. Bu nedenle her gün yüzlerce yeni ilan siteye yükleniyor. İş arayan kişilerin zaman kaybı nedeniyle aradıkları işi kaçırmaları bu nedenle çok sık görülüyor. Ancak pozisyon araması imkanı sayesinde arama süresi ve iş bulma süresi kısalıyor.

Pozisyon arama işlemi anasayfa üzerinden yapılabiliyor. Firmalarda çalışılmak istenen pozisyon yazılıyor ve şehir belirlenerek arama yapılıyor. Örneğin muhasebeci pozisyonu belirlenip Eskişehir araması yapıldığında yalnızca Eskişehir’de verilen muhasebeci ilanları listeleniyor. Bu da kısa sürede işin ve işe uygun kişinin bulunmasına yardımcı oluyor.

Eleman Online Mobil Uygulamaları

Yeni iş sahibi olmak isteyenler veya eleman eksikliğini gidermek isteyenler mobil uygulamalardan yararlanabiliyor. Eleman Online mobil uygulamaları her yerde kullanılarak kolayca iş veya eleman bulunmasını sağlıyor.

Eleman Online mobil uygulamalarından yararlanmak isteyenler Google Play veya App Store kullanabiliyor. Güncel sürümlerin yüklenmesiyle konuma göre iş ilanları yayınlanıyor. Böylelikle uygun bulunan ilanlar değerlendiriliyor.

Eleman Online İletişim

Firmalar elemanlarını Eleman Online bünyesinde bulmak istediklerinde iletişime geçerek ücretsiz iş birliği yapma imkanı buluyorlar. Bunun için kullanabilecekleri iletişim numaraları 0216 410 6600 oluyor. Bu numara hafta içi 09.00-18.00 aralığında kullanılabiliyor.

Telefon numarasının dışında elemanonline.com.tr web sitesinin İletişim bölümüne girerek İletişim Formu’nu eksiksiz doldurabiliyorlar. Bu forum firmalar yanı sıra iş arayan kişiler tarafından da kullanılabiliyor. Özellikle ilana başvuru veya özgeçmiş oluşturma gibi işlemlerde sorun yaşayanlar form doldurarak destek talep edebiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.