İspanya Altın Vize Nedir, nasıl Alınır?

İspanya Altın Vize Nedir, nasıl Alınır?

İspanya Altın Vize ile Avrupa’nın Kapılarını Açıyor, Aile Fertleri ile İspanya’da İkinci Yaşam, İspanya Altın Vize Nedir, nasıl Alınır?, Detaylar yazımızda…

Yatırım yolu ile İspanya vatandaşı olmak isteyenlerin popüler tercihi altın vizedir. İspanya altın vize nedir, nasıl alınır? Avrupa’da seyahat etme imkânı sağlayan altın vize, ülkenin belirlemiş olduğu yatırım şartlarını sağlayan kişilere verilmektedir. Altın vize sahipleri oturma iznini kolayca alabilir ancak vatandaşlık başvurusu yapmak için 10 yıl boyunca, her yıl en az 183 gün kalacak şekilde İspanya’da yaşamış olma şartı bulunmaktadır. 500.000 Euro değerinde gayrimenkul satın aldığınızda ikamet şartı olmadan İspanya’da oturum izni alabilirsiniz.

İspanya Altın Vize ile Avrupa’nın Kapılarını Açıyor

Yatırımcı vize programı olarak uygulanan altın vize hem Avrupa hem de Schengen bölgelerinde vize almadan dolaşma hakkı sağlamaktadır. Eğer yatırımcı kurallara uygun şekilde 10 yıl ülkede yatırımlarını sürdürürse vatandaşlık başvurusu yapma hakkına da sahip olabilmektedir. Çifte vatandaşlığa sahip olunsa da çifte vergi sisteminden bu yatırımcılar muaf tutulmaktadır.

Aile Fertleri ile İspanya’da İkinci Yaşam

Yatırımcı vizesi onaylanan kişilerin İspanya’da çifte vatandaşlığa sahip olmasına dair bir sorun yoktur. 500 bin değerinde gayrimenkul satın alan kişiler oturma iznine sahip olacaktır. Yatırımcının eşi, çocukları ve kendisine bağımlı olan aile fertleri aynı şartlara sahip olur. Ülkede ikamet etme, çalışma, sağlık ve eğitim haklarından özgür şekilde yararlanır.

10 sene sonra bir sorun yoksa İspanya vatandaşlığı için başvuruda bulunma hakkı meydana gelmektedir. İspanya altın vize nedir, nasıl alınır? Uluslararası yatırımcıların İspanya’da yatırım yapmaları, sonrasında oturma izni ve vatandaşlık almalarını sağlayan küresel bir programdır.

İspanya Vatandaşlığı Almanın En Hızlı Yolu Altın Vize

İkinci bir vatandaşlık için tercihiniz İspanya ise yatırımcı vizesi yolu ile kıs sürede vatandaşlık almaya da hak kazanabilirsiniz. 500.000 Euroluk gayrimenkul satın alarak senede sadece 183 gün İspanya’da yaşamanız daimî oturma izni almanızı sağlayacaktır. Satın aldığınız gayrimenkulü 5 sene boyunca devretmeniz ve satmanız durumunda oturum izni alma süreciniz iptal olacaktır. Yatırımlarınızı yaptınız andan itibaren sorunsuz 10 yıl geçmesi halinde vatandaşlık başvurusu yapabilir bu haklardan ailenizi de yararlandırabilirsiniz.

İspanya Vizesi İçin Genel Şartlar

Yapılan yatırımın 5 sene muhafaza edilmesi gereklidir. Yatırım yaptığınız fonlar İspanya içindeki kuruluşa ait olmalıdır. Önemli bir suç nedeni ile hüküm giymemiş olmanız şarttır. İspanya’da bulunduğunuz sürede kendiniz ve aileniz için ihtiyaçlarınızı karşılayacak tutarda maddi imkana sahip olmanız gerekir.

İspanya Altın Vizesi ile Schengen Bölgesine Vizesiz Giriş

İspanya’da alacağınız yatırımcı vizesi Schengen ülkelerine vize almadan giriş yapmanızı sağlar. İspanya altın vize nedir, nasıl alınır? İlk olarak 2013 yılında uygulanmaya başlayan altın vize yatırımcıların ülkede ekonomik faaliyetlerinin artırılması ve ekonominin canlandırılması için tasarlanmıştır. İspanya’nın belirlemiş olduğu şartları sağlamak ve minimum tutarda yatırımı yapmak altın vize başvurusu yapmak için yeterlidir.

S.S.S

İspanya Altın Vizesi Hangi Ülkelere Giriş Sağlıyor?

Altın vize başvurusu onaylanan kişiler tüm Schengen ülkelerine vize almadan seyahat edebilmekte, bu haklardan aile fertlerini de yararlandırma hakkına sahip olabilmektedir.

Altın Vize Almak İçin İspanya’da Ne Kadar Yatırım Yapılmalı?

Minimum 500 bin Euroluk yatırım yapan kişiler ilk olarak 1 yıl vize alabilirler. 5 yıl boyunca yatırımını ellerinde tuttuklarında ise bu süreç kademe olarak artırılır ve 5 yıla çıkarılır.

Kaynak; https://notteglobal.com/tr/ispanya-altin-vize-nedir-nasil-alinir/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.