İtalya üniversitelerinde hangi bölümler var?

İtalya üniversitelerinde hangi bölümler var?

İtalya'da üniversite okumak denilince Tıp, Mühendislik, Mimarlık, Ekonomi, Moda ve Tasarım fakülteleri öne çıkıyor.

Dünyanın en eski üniversitelerine ev sahipliği yapan İtalya, Avrupa yüksek öğrenimi için standardı belirleyen Bologna Üniversitesi'nde Bologna Sürecine ev sahipliği yapıyor. 1999'da Bologna Üniversitesi'nde akademik ve yüksek öğretim konuları için Avrupa standartlarının geliştirilmesi ve tam uyumlu bir yüksek öğretim sisteminin oluşturulmasına yönelik müzakerelerin ardından, süreç 29 ülke tarafından imzalandı.

İtalya’da Ucuz Üniversiteler

İtalya’daki en ucuz üniversiteler Floransa Üniversitesi, Politeknik Üniversitesi Torino, Torino Üniversitesi, Milano Üniversitesi, Camerino Üniversitesi, Modena Üniversitesi, Reggio Emillia ve Ca’Foscari Venedik Üniversitesi olarak sıralanabilir. Pavaedu olarak bu üniversitelerde eğitim almanızı kolay bir şekilde sağlarız.

İtalya’da Tıp Okumak

İtalya'da hem İngilizce hem de İtalyanca tıp okuyabilirsiniz. İtalya'da tıp eğitimi 6 yıl sürer. Türkiye dahil dünya çapında 20'den fazla ülkede yapılan İngilizce IMAT sınavına girmek zorunludur. Sınav tarihleri, sınav içeriği, başvuru, kayıt ve daha fazla detay için Pavaedu IMAT sayfamızı inceleyebilirsiniz.

İtalya'da en iyi tıp eğitimi veren devlet okulları şunlardır:

  • University of Pavia - Pavia
  • University of Milan - Milano
  • Milano - University of Bicocca - Bergamo
  • University of Torino - Torino
  • University of Bologna - Bologna
  • University of Rome La Sapienza - Roma
  • Roma Üniversitesi Tor de Vergata - Roma
  • Naples Federico II Üniversitesi - Napoli
  • University of Padova - Padova
  • University of Luigi Vanvitelli - Napoli
  • University of Messina - Messina
  • University of Bari Aldo Moro- Bari
  • University of Siena (Diş Hekimliği) – Siena

İtalya’da Mimarlık Okumak

İtalya, mimarlık ve tasarım denilince akla gelen ilk ülkelerden biridir. Bu nedenle İtalyan mimarlık okullarına başvuranların sayısı her yıl artar. Ülkenin mimarlık alanında dünyanın en iyi üniversitelerine ev sahipliği yaptığı söylenebilir. Bu anlamda özellikle Milano şehri için özel bir parantez açılması gerekiyor.

Çoğunun İngilizce seçeneği de olan, mimarlık için İtalya'daki en iyi üniversitelerden bazıları şunlardır:

  • Milano Politeknik Üniversitesi (Mimarlıkta dünyada 7. sırada)
  • Torino Politeknik Üniversitesi (Mimarlıkta dünyada 33. sırada)
  • Roma Üniversitesi La Sapienza (Mimarlıkta dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında)
  • IUAV Venedik Üniversitesi (Mimarlıkta dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında)
  • Federico II Üniversitesi (Mimarlıkta dünyanın en iyi 150 üniversitesi arasında)
  • University of Padova (Mimarlıkta en iyi 200 üniversiteden biri)
  • University of Humanitas (Özel Üniversite)
  • University of Cattolica (Özel Üniversite)
  • University of San Raffaele ( Özel üniversite)
İtalya’da Üniversite Okumak

Bir İtalyan üniversitesine başvurursanız, bölümüne göre sınavlı veya sınavsız girebilirsiniz. Başvuru sürecinde istenen tüm belgeler eksiksiz olarak sunulmalıdır. Yine başvuru süreci vize ve ön kayıt (denklik başvurusu) gerektirir.

Bir İtalyan üniversitesine başvururken atılması gereken adımlardan biri de ön kayıt sürecidir. Türkiye'den alınan diplomalar İtalya'da kabul edilmediği için denklik konsoloslukta işleme alınacaktır. Bu, bir İtalyan üniversitesinden bir kabul mektubu ve öğrencinin çeşitli belgeleri ve çevirilerini gerektirir.

İtalya’da İngilizce veya İtalyanca eğitim alabilirsiniz. İtalyanca eğitim almak için İtalyanca bilmenize gerek yok. Sıfırdan hazırlık eğitimi alabilir ve bölümünüzü İtalyanca olarak okuyabilirsiniz. Ancak, İngilizce hazırlık genellikle mevcut değildir. İngilizce dersleri almak için, IELTS ve TOEFL sınavlarında orta düzeyde İngilizceye sahip olduğunuzu okula kanıtlamanız gerekecektir.

İtalya’da Üniversite Fiyatları

İtalya'da, bizim ülkemizdeki gibi devlet üniversiteleri yalnızca yıllık öğrenim ücreti alır. Devlet yıllık öğrenim ücretleri 900 ila 2300 avro arasında değişir. Özel İtalyan üniversitelerinde öğrenim ücretleri 5.000 € ile 30.000 € arasında değişmektedir.

Üniversite sınavında taban puanı geçen ve Türkiye'deki bir özel veya devlet üniversitesinde dört yıllık bir lisans programına girmeye hak kazanan öğrenciler, bir İtalyan üniversitesine kolayca kaydını yaptırabilirler. 3 yıllık lisans derecesine sahip öğrenciler mezun olduktan sonra 2 yıllık lisans eğitimlerine devam edebilirler veya bir yıl içinde iş bulmaları halinde İtalya'da oturma ve çalışma izni alabilirler. İtalya'da okuyan uluslararası öğrencilerin çoğu ABD, Çin, İran, Polonya, Türkiye ve Azerbaycan'dan gelir.

İtalya’da Burslu Okumak

İtalya'da eğitim seçenekleri ararken, maliyeti dikkate almak doğaldır. Ayrıca İtalya'da okumak için burs almanın mümkün olup olmadığı sorusu da sıklıkla sorulur. İtalya, sosyal bir ülkedir. Ülke, sadece İtalyan öğrencilere değil, dünyanın her yerinden gelen öğrencilere eğitim fırsatları sunar.

Üniversiteler, eğitimi desteklemek için devlet yardımlarının yanı sıra yetenekli ve başarılı öğrencilere burs olanakları da sunar. Bütün bunlara ek olarak okuyanların haftada yirmi saat çalışma izni var. Alınan devlet bursları ve destekler bir öğrencinin tüm hayatını karşılayamaz, ancak büyük bir destek sağlar. Olağanüstü yetenek için burs alan öğrenciler için burslar yaşamlarını sürdürmek için yeterli olabilir.

İtalyan sosyal devletinde devlet üniversiteleri ücretsizdir. Sadece yıllık kayıt harcı istenir. Üniversiteler, öğrencinin ailesinin aylık gelirine bağlı olarak burs veya ücretsiz öğle yemeği fırsatları sunabilir.

İtalya’da Dil Okulları Hizmeti

İtalya'da eğitim İtalyanca veya İngilizce olarak alınabilir. Ama tabii ki öğrencilerin ikamet ettikleri ülkenin dilini bilmeleri çok faydalıdır. Bir dili kullanmanın en iyi yolu, o dili konuşulduğu ülkede mükemmel bir şekilde öğrenmektir. Bu nedenle, birçok öğrenci İtalya'da dil eğitimi almayı seçer.

Pava Education

Daha fazla bilgi için lütfen Pava Education'ın danışmanlık hizmetlerini kullanın. Öğrenci vizeleri hakkında da soru sorabilirsiniz. Burs ve indirim başvurularında yardım alabilirsiniz. Kısacası, size mümkün olan her şekilde destek vermeye hazırız. Amacımız, bir İtalyan üniversitesinde okumanın faydalarına olan talebi yaymak ve geleceğe güçlü bir şekilde ilerlerken size eşlik etmektir. Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi ve sorularınız için, pavaedu.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.