İYİ Partili Sezgin: Astsubaylar çalışırken de emekli olunca da mağdur ediliyor!

İYİ Partili Sezgin: Astsubaylar çalışırken de emekli olunca da mağdur ediliyor!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, 30 Haziran’da TBMM’de görüşülen Askeri Ceza Kanunu üzerinde yaptığı konuşmada astsubayların sorunlarına değinerek, “Astsubaylar mutsuz!” ifadelerini kullandı.

Sezgin, astsubayların iktidarı sadece şehit merasimlerinde değil, yıllarca birikmiş sorunlarının çözümünde de yanlarında görmek istediklerini belirterek, “muvazzaf ve emekli astsubayların sorun ve talepleri ısrarlı bir şekilde görmezden gelinmektedir” dedi.

“Astsubayların Ukrayna Savaşı’nda bir defa daha ortaya çıktı”

İYİ Partili Sezgin, Rusya’nın Ülkemizdeki gibi ihtisas alanlarında uzmanlaşmış bir astsubay sınıfına sahip olmaması nedeniyle ciddi yönetim ve liderlik sorunları ortaya çıktığını belirterek, Rusya’nın Ukrayna’daki başarısızlığının temel nedenlerinden birisinin astsubay sınıfının zayıflığı olduğunu ifade etti.

Emekli astsubayların yoksulluk sınırının çok altında emekli maaşı almaktan muztarip olduğunu vurgulayan Sezgin, “Subaylara emekli aylığı bağlanma oranı yüzde 70 ila 85 arasında iken; astsubaylara aylık bağlanma oranı yüzde 40 ila 55 arasındadır. Ordu içindeki çifte standarda en kısa sürede son verilmesi için bu oranlar artırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.