İYİ Partili Taşdemir; “Akşener’in başbakanlığında herkes ev sahibi olacak”

İYİ Partili Taşdemir; “Akşener’in başbakanlığında herkes ev sahibi olacak”

Aydın'da "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında inşa edilecek 3 bin 72 konut için başvuru yapan vatandaşlar arasında yapılan kura çekimini ‘tombala’ olarak nitelendiren İYİ Parti Aydın milletvekili aday adayı Mehmet Reşat Taşdemir, “Vatandaşın umudu öbür dünyaya kalmış görünüyor ama üzülmesinler, Meral Akşener’in başbakanlığında herkes ev sahibi olacak” dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortak projesi olan "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi çerçevesinde Aydın genelinde inşa edilecek 3 bin 72 konut için 30 binin üzerinde kişinin başvuru yaptığı kura çekimi, Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda gerçekleşti. Efeler, Söke, Nazilli, İncirliova, Çine, Bozdoğan, Karacasu, Koçarlı, Karpuzlu, Buharkent, Didim ve Germencik'e yapılacak olan konutlar için noter huzurunda gerçekleşen kura çekimine itiraz İYİ Parti Aydın milletvekili aday adayı Mehmet Reşat Taşdemir’den geldi. Kura çekimini tombalaya benzeten Taşdemir, “Genel başkanımız Meral Akşener’in başbakanlığında konut ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımızın ihtiyacı kadar konutu üreterek konut sahibi kurasında kaybedenin olmadığı herkesin başını sokabileceği konutlara kavuşturacağız” diyerek yüreklere su serpti.

AK Parti’nin 2002 yılında ‘bu ülkede fakir, fukara, garip, gurebanın hakkını savunacağız fakir fukaralığı bitireceğiz’ diye, diye iktidara geldiğini belirten İYİ Partili Taşdemir şunları kaydetti:

“20 yıllı aşkın kesintisiz iktidarlarında sonuç olarak bu ülkenin 84 milyon halkının yaklaşık yüzde 33 anayasal hakkı olan ve anayasamızda 57.maddeesinde yer alan barınma ve konut edinme hakkından mahrum kaldı. AKP iktidarı boyunca fakir fukaralığı garip gurebalığı giderememiş sadece makarna dağıtarak ve transfer harcamaları yönetmiştir. Bu uygulamada da artık sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Bu sonuca hükümetin son aylarda sosyal konut projesi adındaki garabet uygulamasından anlıyoruz. Hükümetin Türkiye çapında uygulamaya soktuğu sosyal konut aldatmacasına 7.5 milyon, konut için arsa yalanına müracaat miktarı 1 milyonu bulmuştur. Toplamda 8.5 milyon müracaat olmuş bu müracaatları yapanların hepsi hane reisidir. Yani her haneden ancak bir kişi müracaat edebilir. Türkiye’de ortalama hane halkı ortalaması 3.23 kişidir. 8.5 milyon müracaat 3.23 ile çarptığınızda ülkenin acı bir gerçeği ortaya çıkıyor. Bu ülkede AKP iktidarının 20 yıllı aşkın kesintisiz iktidarı ile yaratıkları 27 milyon insanımızın başını sokacağı kendine ait konuttan yoksun olduğunu tüm çıplaklığı ile ortaya çıkmıştır.

“KONUT HAYALİ ÖBÜR DÜNYAYA ERTELENDİ”

AKP iktidarında ülkemizde şehirlerde bol miktarda üretilen konut ve rezistanslar AKP’nin zengin ettiği üst sosyoekonomik sınıfların elinde ciddi miktarda konut biriktirirken, sayıları 27 milyonu bulan bu kesim bu dünyadaki konut hayalini öbür dünyaya ertelemiştir. Bunun da sebebi hükümetin iki yıl içinde ancak 8.5 milyon olan konut ihtiyacının ancak bir milyonunu tombala çekerek vatandaşlara dağıtabilecektir.”

“TOMBALADAN KAYBETTİ”

Bu uygulamanın Nazilli’de de kendini gösterdiğini belirten İYİ Partili Taşdemir, Sosyal konut projesi için müracaatı geçerli sayılan sayı 4740 iken tombaladan hak sahipliğini kazanan 139 kişi. Geri kalan 4601 kişinin umudu, anayasal hakkı bir dahaki bahara değil öbür dünyaya kalmış görünüyor. Hak sahibi olanların oranı tüm müracaatların ancak %3 oranıdır. Bu ayan beyan bir aldatmaca ve seçim yatırımıdır. Kazanamayan 4601 kişi hükümete tek adam rejimine değil kendi şansına küssün çünkü tombaladan kaybetti. Oysa sosyal devlet vatandaşların ihtiyacı kadar konutu üretir ve dağıtımını kura ile yapar tombala ile değil” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum