İYİ Partili Taşdemir; “Farklı bir milletvekili olacağım”

İYİ Partili Taşdemir; “Farklı bir milletvekili olacağım”

İYİ Parti Genel Merkezi önseçim yapılacak il sayısını 18 olarak belirlerken, Aydın’da bu iller arasında yer aldı. Cumartesi günü yapılacak önseçim öncesi konuşan milletvekili aday adayı Mehmet Reşat Taşdemir, farklı bir milletvekili olacağını ifade ederek halkın içinde siyaset yapacağının altını çizdi, ihmal edilmişliğin zararını kapatarak Aydın’ı hak ettiği yere taşıyacaklarının sözünü verdi.

İYİ Parti’de milletvekili adaylarının belirlenmesi için önemli bir karar alındı. Buna göre İYİ Parti üyeleri 1 Nisan Cumartesi günü kurulacak sandıklarda kimleri milletvekili görmek istediklerine dair seçim yapacak. Önseçim kapsamında İYİ Parti üyelerine seslenen milletvekili aday adayı Mehmet Reşat Taşdemir ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek kurtuluşun İYİ Parti’den geçtiğini söyledi. Taşdemir, “Ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Hiç olmadığı kadar demokrasiye ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz. Demokrasinin yeniden inşası için tek reçete İYİ Parti’dir. Bunun yolu partimizin güçlü bir milletvekili gurubuyla Meclis’te temsil edilmesidir. Güçlü Meclis için bütün üyelerimizden destek bekliyorum” dedi.

TARİH YAZACAĞIZ

Aydın’da tarih yazacaklarını belirten İYİ Partili Taşdemir, “İyi bir milletvekili listesiyle Aydın’da en az 4 vekil çıkartabiliriz. Bunun işaretlerini sahada görüyorum. Son seçimlerde başka partilere oy veren vatandaşlarımız İYİ Parti’ye oy vereceğini söylüyor. Üyelerimizin tercihi ve halkımızın desteği ile seçilirsem farklı bir milletvekili olacağım. Meclis çalışmaları dışındaki zamanımı doğup büyüdüğüm topraklarda, Aydın’da geçireceğim. Siyaseti parti teşkilatları ile birlikte halkın içinde yapacağım” ifadelerini kullandı.

“Ege Bölgesinin incisi olan Aydın ilimiz ne yazık ki etrafındaki illerin tamamından sosyo-ekonomik yönden geri kalmıştır” diye konuşan İYİ Partili Taşdemir şunları kaydetti:

RASYONEL BAKIŞ AÇISI

Geri kalmışlığı ortadan kaldırmak ve Aydın’ı hak ettiği noktaya getirmek hem Aydınlılara hem de ülkemize karşı temel sorumluluğumuzdur. Aydın’ın daha da kalkınması için olanak ve kabiliyetlerinin rasyonel bir bakış açısıyla inovatif yöntemlerle çözümlenmesi gerekmektedir.

SİYASİLER GEREKLİ ÇABAYI GÖSTERMEDİ

Uzun yıllardır Aydınlı siyasetçilerin ilimizin kalkınması için gerekli çabayı göstermediği aşikârdır. Ben bu açığın kapatılması için çok ciddi projelere sahibim. Almış olduğum Ziraat, Ormancılık alanındaki eğitimim ve 40 yıla yaklaşan teknik eleman, iş adamlığı deneyimlerimle sorunları çözebileceğime inanıyorum. İlk yapılması gereken tarım alanlarındaki planlamayı devlet eliyle yaparak özellikle kırsal alandaki arazilerin devlet teşviki ile teraslamasını sağlayarak birim alandaki ürün miktarını artırmak ve maliyetlerini azaltmaktır. Daha sonra kırsal alandaki köylerin sınırları içinde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki bozuk orman sahaları ile hazine arazilerinin köylerde kurulacak ağaçlandırma kooperatifleri aracılığıyla köylülere eşit şekilde dağıtımının yapılarak tarımsal alanları artıracağız. Bölgemizdeki kırsal alanlarda yapılacak olan çok sayıda göl ve göletlerin üzerlerinin duba ve güneş panelleri ile kaplanarak elektrik enerjisi üretimi yapılacağı gibi suyun köylerin üst kodlarına pompalanarak damlama sulama yöntemiyle tarımsal sulama yapılması sağlanacaktır. Bu yöntemle köylülerimizin katı gübre yerine sıvı gübre kullanması sağlanarak gübreleme maliyeti düşürülecektir. Köylerin üst taraflarına pompalanan bu sular, muhtemel orman yangınları ve kırsal alandaki yangınların söndürülmesinde de etkili olarak kullanılacaktır.

AYDIN HAK ETTİĞİ YERE GELECEKTİR

İlimizde bu tedbirlerle ürün miktarında ve kalitesinde artış yaşanırken kurulacak olan serbest bölgeler vasıtasıyla dünya pazarlarına sunulacaktır. Dünyada yaklaşmakta olan gıda krizi alacağımız bu tedbirlerle Aydın için avantaja dönüşecektir. Ekonomik yönden kalkınacak olan İlimiz yıllarca siyasetçiler tarafından ihmal edilmişliğin zararını kapatarak hak ettiği yere gelecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.