İZBETON soruşturmasında Ümit Erkol ve 8 şüpheli adliyeye sevk edildi

İZBETON soruşturmasında Ümit Erkol ve 8 şüpheli adliyeye sevk edildi

İzmir merkezli yürütülen İZBETON soruşturması kapsamında gözaltına alınan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve beraberindeki 8 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İZBETON üzerinden gerçekleştirildiği öne sürülen usulsüzlük iddiaları mercek altına alındı.

Soruşturma kapsamında, Gaziemir ilçesinde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde S.S. İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi aracılığıyla menfaat temin edildiği iddiaları inceleniyor. Zimmet, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve denetim görevinin ihmali suçlamalarıyla yürütülen dosya kapsamında operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan Ümit Erkol ve beraberindeki 8 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Dosyada, kooperatifin yeni yönetiminin şikayetleri, mağdur beyanları ve bilirkişi raporlarının etkili olduğu belirtildi.

Mali kayıtlarda dikkat çeken farklar

Hazırlanan mali bilirkişi raporunda, kooperatifin 2022-2024 yılları arasındaki hesaplarında milyonlarca liralık açıklanamayan farklar tespit edildi. Ayrıca 31 Aralık 2023 tarihinde kasa hesabından yapılan ve herhangi bir belgeye dayandırılamayan nakit çıkışından, o dönemde görev yapan şüphelilerin sorumlu olduğu kaydedildi.

Soruşturmada ayrıca ihale sürecinde alınan tekliflerden birinin Fırat Erkol’a ait şirkete ait olduğu ve bu durumun rekabeti engelleyici nitelikte olduğu iddiaları da yer aldı.

Diğer isimler de dosyada

Öte yandan daha önce başlatılan başka bir zimmet soruşturması kapsamında tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da bu dosyada şüpheli olarak yer aldığı ifade edildi.

Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.