İzmir Enternasyonel Fuarı 95. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor

İzmir Enternasyonel Fuarı 95. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor

Türkiye fuarcılık tarihinin simgelerinden İzmir Enternasyonel Fuarı, 5-13 Eylül tarihleri arasında “Fuar Şehrin Kalbinde” sloganıyla 95. kez ziyaretçilerini ağırlayacak. Dokuz gün sürecek fuarda konserlerden sergilere, teknoloji ve spor alanlarından çocuk etkinliklerine kadar çok sayıda organizasyon gerçekleştirilecek.

İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF), bu yıl 95. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. “Fuar Şehrin Kalbinde” sloganıyla düzenlenecek organizasyon, 5-13 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

İEF’in Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen basın lansmanına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak ve İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu katıldı.

TUGAY: “İZMİR FUARCILIKTA ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTADA”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in Cumhuriyet tarihi boyunca ekonomik ve ticari kalkınmada önemli roller üstlendiğini belirterek, fuarcılık geleneğinin kent için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

İzmir’in tarım, sanayi ve deniz ticareti başta olmak üzere birçok alanda lokomotif kentlerden biri olduğunu ifade eden Tugay, fuar geleneğinin 95 yılda çok önemli bir noktaya ulaştığını kaydetti.

“FUARIN KAPISINDAN GİREN HERKES KEYİFLE VAKİT GEÇİRECEK”

Fuarcılığın zaman içerisinde değişerek ihtisas fuarlarına yöneldiğini belirten Tugay, İzmir’in bugün mermer, turizm, tarım, lojistik ve mobilya gibi alanlarda önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını söyledi.

İEF’in ise kent hafızasında ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Tugay, “Etkinlikler ve aktivitelerle İzmirlilerin en fazla keyif alacağı organizasyon için çaba gösterdik. Fuarın kapısından giren herkesin içeride keyifle vakit geçireceğini söyleyebilirim” dedi.

NAZIM HİKMET SERGİSİ FUARIN ÖZEL ETKİNLİKLERİNDEN OLACAK

Bu yıl Folkart tarafından Atlas Pavyonu’nda hazırlanacak Nazım Hikmet Sergisi’nin fuarın dikkat çeken etkinliklerinden biri olacağını belirten Tugay, katkılarından dolayı Folkart’a teşekkür etti.

PARAŞÜT KULESİ’NDE SÜRPRİZ

Geçtiğimiz yıl fuarda 770 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Başkan Tugay, bu yıl da yüz binlerce kişiyi fuarda görmek istediklerini söyledi.

Gençler için teknoloji, spor ve dijital deneyim alanları, çocuklar için ise oyun alanları oluşturulacağını kaydeden Tugay, tiyatro, gösteri ve interaktif etkinliklerin dokuz gün boyunca devam edeceğini ifade etti.

Tugay, “Paraşüt Kulesi farklı görünecek, bu bir sürpriz olsun. Daha çağdaş bir fuar yorumunu göreceğiz” dedi.

“FUAR SÜRESİNİ UZATMAK KATILIMI AZALTIYOR”

Fuarın daha uzun sürmesi yönündeki talepleri de değerlendiren Tugay, günümüzde ihtisas fuarcılığının ön plana çıktığını ve firmalar ile ülke temsilcilerinin uzun süreli katılımlara sıcak bakmadığını söyledi.

Tugay, geçmişten gelen alışkanlıklarla fuarın uzun sürmesinin istenebileceğini ancak günümüz fuarcılık şartlarının farklı olduğunu belirtti.

FOLKART: “İŞİMİZİN MERKEZİNDE KENT VE YAŞAM VAR”

İEF’in ana sponsoru Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da İzmir Fuarı’nın 95 yıldır kendisini yenileyerek varlığını sürdürdüğünü söyledi.

Sancak, fuarın İzmir’in dışa açık en güçlü simgelerinden biri olduğunu belirterek, ticaretin yanı sıra sanat ve eğlencenin de zamanla organizasyonun önemli parçaları haline geldiğini ifade etti.

Folkart olarak kent yaşamına katkı sunmayı önemsediklerini kaydeden Sancak, “İşimizin merkezinde yapı değil, kent ve yaşam var” dedi.

EMİRCAN İĞREK VE LEVENT YÜKSEL SAHNE ALACAK

Fuarın 15 yıldır etkinlik sponsorluğunu üstlenen Migros’un Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak ise bu yıl da ziyaretçilere kapsamlı bir deneyim sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Fırıldak, fuar kapsamında Migros sponsorluğunda Emircan İğrek ve Levent Yüksel’in sahne alacağını açıkladı.

“TÜRKİYE FUARCILIĞININ BAŞLANGIÇ NOKTASI”

İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu da İzmir Enternasyonel Fuarı’nın yalnızca 95 yıllık bir organizasyon olmadığını, aynı zamanda kuşaklar boyunca değişen sosyal hayatın önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Cumalıoğlu, “Bu fuar çok güçlü bir kent markası ve aynı zamanda Türkiye fuarcılığının başlangıç noktasıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.