İzmir kooperatif soruşturması: CHP Ankara İl Başkanı Erkol gözaltında

İzmir kooperatif soruşturması: CHP Ankara İl Başkanı Erkol gözaltında

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir merkezli kooperatif soruşturması kapsamında gözaltına alındı; işlemlerinin ardından İzmir’e sevk edilecek.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kooperatif soruşturması kapsamında Ümit Erkol gözaltına alındı.

Soruşturmanın, İZBETON A.Ş. üzerinden İzmir’in Gaziemir ilçesindeki kentsel dönüşüm projelerinde usulsüzlük iddialarına ilişkin başlatıldığı öğrenildi.

10 şüpheli hakkında işlem

Soruşturma kapsamında zimmet, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve denetim görevinin ihmali suçlamalarıyla 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonda 9 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 1 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edildi.

Ümit Erkol’un Ankara’daki işlemlerinin ardından İzmir’e sevk edileceği belirtildi.

Kooperatifteki görev dönemi

Edinilen bilgilere göre Erkol’un, S.S. İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi’nde 16 Ocak 2022 ile 28 Haziran 2024 tarihleri arasında yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı ifade edildi.

İddialar neler?

Soruşturma dosyasına göre;

  • Kooperatifin zarara uğratıldığı iddia edilen yönetim yapısı içinde yer aldığı,
  • İhale ve teklif süreçlerinde bağlantılı firmalar üzerinden işlem yapıldığı,
  • Mali kayıtlarda yüksek tutarlı farkların oluştuğu dönemlerde yönetimde bulunduğu,
  • Belgesiz kasa çıkışlarının gerçekleştiği süreçte sorumluluğunun bulunduğu

öne sürüldü.

Ayrıca, teklif veren firmalardan birinin Erkol’un oğluna ait olduğu iddia edilen şirket olması da soruşturmadaki dikkat çeken başlıklardan biri olarak yer aldı.

Soruşturma sürüyor

Yetkililer, dosyada yer alan bilirkişi raporları, mağdur beyanları ve şikâyet dilekçeleri doğrultusunda soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.