İzmir’den Türkiye’ye örnek okul: Geleceğin sanayicileri ALOSBİ’de yetişiyor

İzmir’den Türkiye’ye örnek okul: Geleceğin sanayicileri ALOSBİ’de yetişiyor

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesinde (ALOSBİ) eğitim veren TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleceğin sanayicilerini yetiştiriyor.

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesinde (ALOSBİ) eğitim veren TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleceğin sanayicilerini yetiştiriyor. Özellikle nitelikli ara elaman sorununa çare olması beklenen okulda öğrenciler, son teknolojiyle donatılmış sınıflarda eğitim görüyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milli Eğitim Bakanlığı ile Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) iş birliğinde hayata geçirilen ve eğitime başlayan TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye'de sanayicilerin en büyük sorunlarından biri olan nitelikli ara eleman ihtiyacına çare olacak.

Eğitim ve öğretim hayatına 2022 yılının eylül ayında başlayan lisede, Anadolu Teknik Programı çerçevesinde; elektrik elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon ve kimya teknolojisi alanlarında 90 öğrenciye mesleki eğitim veriliyor. Yine son teknolojiyle donatılmış okulda, 24 dersliğin yanı sıra; atölyeler, laboratuvarlar, çok maksatlı salon, hobi salonları, kapalı spor salonu, halı saha ve sportif aktiviteler için açık alanlarda yer alıyor.

Öte yandan okulun idari binasında; ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, ALOSBİ Bölge Müdürü Banu Benek, TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayşegül Akpak Alaca, Meslek Lisesi Koordinatörü Kazım Sayın ve öğrencilerin katılımıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kalifiye ara eleman ihtiyacına çözüm

Toplantıda konuşan Başkan Haluk Tezcan, sanayicilerin en önemli sorunlarından birinin kalifiye ara eleman ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Tezcan, "Altyapısı, lojistik konumu ve yapmış olduğu yatırımlar ile yerli-yabancı sanayicilerin ilgi odağı olan ve hızla gelişen ALOSBİ'de, bu sorunu çözmek için elimizi taşın altına koyduk ve okulumuzu açtık" dedi.

"Türkiye'nin alanında en iyi eğitimcilerini bir araya getirdik"

Okulu açmadan önce yurt dışındaki meslek liselerinde incelemelerde bulunduklarını, bir proje okulu olarak Türkiye'deki diğer OSB'lere örnek bir eğitim yuvası olması için çalışma yürüttüklerini söyleyen Tezcan, "Modern bir köy enstitüsü hayata geçirdik. Proje okulu olmamız nedeniyle de elimiz güçlendi ve Türkiye'nin alanında en iyi eğitimcilerini bir araya getirdik. İleride sektörün ihtiyacı çerçevesinde yeni alanlar da açacağız. Okulumuzun içerisinde dörder kişilik odalar halinde dizayn edilmiş, 88 kız, 112 erkek kapasiteli pansiyonumuz bulunuyor. Kantin, yemekhane, kütüphane ve etüt salonlarımızı da öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Sorgulayan, düşünen, eleştiren, ileriyi bugünden gören, tasarlayan, Atatürk ilkelerine bağlı, geleceği bugünden yakalayacağına inanan yenilikçi bir nesil yetiştirmek için yola çıktık. Çağdaş, uygarlık düzeyine ulaşmanın en önemli basamağı olan yabancı dil eğitimini önemsiyor; bilimsel, teknolojik ve kültürel ihtiyaçlar istikametinde nitelikli bir eğitim sunuyoruz" şeklinde konuştu.

"Sektörün teknik ve donanımlı eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz"

Tezcan, öğrencilerin iş tecrübesine sahip olarak mezun olmalarını önemsediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu istikamette öğrencilerimizin stajlarını ALOSBİ'deki işletmelerde yapmalarını hedeefliyor, sektörün teknik ve donanımlı eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki bu donanımda bir okulun bölgemiz içerisinde yer alması, yatırımcının da bölgemizi tercih etmesini sağlayacaktır. Heyecanlı ve gururluyuz. Öğrencilerimizi hayatın içinde yetiştirmeyi, sanayi ile iş birliği içinde olmalarını ve topluma değer katmalarını önemsiyoruz. Üreten bir toplum olmak istiyoruz ve biliyoruz ki onların vereceği en ufak ışık, toplumu çok başka yerlere götürebilir. 700 kişi istihdamla devraldığımız ALOSBİ'de şimdilerde istihdam 8 binleri geçti. Daha da arttırmak istiyoruz. Bu ülkeye borcumuzu ancak böyle öderiz. Gençler ALOSBİ'ye geldiğinde burada iş bulacaklarından emin olmalı, bu bizim en büyük motivasyonumuz. İnanıyoruz ki bu okulun kapısından giren herkes için güzel bir gelecek oluşturacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.