Kahvenin Sıra Dışı Kullanım Alanları

Kahvenin Sıra Dışı Kullanım Alanları

Kahvenin çekirdeğini ve telvesini değerlendirebileceğinizi hiç düşündünüz mü? İşte daha önce hiç duymadığınız kullanım alanları...

Vücudumuz için enerji anlamına gelen kahve çekirdeği ve kahve posasının kullanıldığı alanları hiç merak ettiniz mi?

İşte kahvenin hiç bilinmeyen kullanım alanları...

Saç boyası

Saçlarınız koyu renk ise kahve boyamak için basit ve ucuz bir yöntem olabilir. Kahveyi saç kreminizle karıştırıp saçınıza sürdüğünüzde sadece renk vermekle kalmayıp aynı zamanda ışıltı katacaktır. Ancak saç renginiz açık renk ise zarar verebileceğinden denemeden önce dikkatli olun.

Ayak nemlendirici

Kahve, vücutta öncelik verilmesi gereken yerlerden biri olan ayaklar için de oldukça faydalı. Ayaklarınızı nemlendirmek için kahve çekirdeği veya telvesi kullanabilirsiniz.

Yüz temizleyici

Evinizde hazırlayabileceğiniz bu kolay karışımla kahvenin arındırıcı özelliğinden yararlanabilirsiniz. Özellikle cildiniz yağlıysa farkı göreceksiniz. 1 yemek kaşığı kahve telvesini 1 yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. Bu karışımla yüzünüze yavaşça masaj yapın ardından ılık suyla durulayın.

Selülit giderici

Kahve, cildi tazeleyeceğinden selülitlerin azalmasına da yardımcı olur. 1/2 oranında hazırlayacağınız su-kahve karışımına birkaç damla çay ağacı yağı ilave edin ve karışımı selülitli bölgeye sürün. Bir fırça yardımıyla masaj yapın.

Göz dinlendirici

Gözdeki şişlikleri geçirmek için kahveyi 10-15 dakika kadar göz kapaklarınızda ve göz altında bekletin. Şişlikleri azaltacaktır.

Saç bakımı

Kahve, kıl foliküllerini güçlendirerek saçın uzamasını ve daha sağlıklı olmasını sağlar. Kahveyi saçınıza direk masaj yoluyla uygulayabilirsiniz.

Vücut temizleyici

4 yemek kaşığı kahve telvesini 5 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Zeytinyağı yerine bal da kullanabilirsiniz. Karışım çok katı olduysa içine biraz su ekleyebilirsiniz. Bu karışımı duşta birkaç dakika vücudunuza masaj yaparak sürün ve durulayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.