Karacasulu doktor dünyayı zayıflatıyor!

Karacasulu doktor dünyayı zayıflatıyor!

İzmir Ekol Hastanesi'nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayrullah Derici, obezite cerrahisi alanında önemli işlere imza atıyor, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda obezite hastasının ameliyatını başarıyla gerçekleştiriyor.

Aydın’ın şirin ilçesi Karacasu’da uzun yıllar pastane işleten Fevzi Derici’nin oğlu olarak dünyaya gelen, Karacasu’yu Sevenler İlkokulu’ndan sonra eğitimini İzmir’de devam eden Prof. Dr. Hayrullah Derici, obezite cerrahisi alanında en çok tercih edilen doktor oldu. Almanya, İngiltere ve İrlanda başta olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, Tayland, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Kamerun’dan da hastaların ekibini tercih etmelerinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Hayrullah Derici, obezitenin dünyanın önde gelen sağlık sorunlarından birisi olduğunu ifade etti.

“DÜNYADA 400 MİLYON OBEZ VAR”

hayrullah-derici-1.jpgDünyada 1.6 milyar kişi fazla kilolu insan olduğunu ve bunların 400 milyonunun da obez olduğunu ifade eden Dr. Derici, Türkiye'de erkeklerin yüzde 25'inin, kadınların ise yüzde 44'ünün obez olduğunu belirtti. Obezitenin; diyabet, hipertansiyon, koroner arter, kalp yetmezliği, solunum bozuklukları, insülin direnci, kolesterol, adet düzensizlikleri, kısırlık ve bazı kanser türlerinin görülme sıklığında artışa neden olduğuna dikkat çekti.

Ekol Hastanesi'nden Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayrullah Derici, 18-65 yaş aralığında en az 3 yıl obezite problemi yaşayan ve en az iki kez diyet ve egzersize rağmen başarısız olmuş hastalara obezite cerrahisi uygulanabileceğini dile getirdi. Derici sözlerine şöyle devam etti:

"Hastalara cerrahi işlem uygulayabilmemiz için, hastanın vücut kitle indeksi 40'ın üzerinde olmalı ya da 35-40 arasında olup yüksek tansiyon, şeker, uyku apnesi gibi obeziteyle beliren hastalıkları olmalı. Amerikan Diyabet Birliği ve Uluslararası Diyabet Federasyonu Tip 2 Diyabet nedeniyle tedavi alan ve tedaviye rağmen kan şekerleri kontrolsüz seyreden ve vücut kitle indeksi 35 kg/m2'den büyük olan hastalarda obezite cerrahisinin her türlü tedaviden üstün olduğunu bildirmektedirler."

ANİ ÖLÜMLERDEKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ

Morbid obez hastalarda esas sorunun sadece kozmetik kaygılar olmadığını belirten Dr. Derici; esas sorunun obezitenin neden olabildiği kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, kalp krizi, diyabet gibi hastalıklar ve bunlara bağlı ani ölüm sıklığındaki artışa dikkat çekti. “Morbid obezitenin kendisinin ölümcül bir hastalık olduğu gerçeği unutulmamalıdır” uyarısında bulunan Derici, “Yapılan çalışmalar obezite cerrahisi geçiren obez hastaların cerrahi geçirmeyenlere göre 10-15 yıl daha uzun yaşadıklarını göstermektedir. Ayrıca cerrahi sonrası diyabette yüzde 80, hipertansiyonda yüzde 70, uyku apnesinde yüzde 90 ve hiperlipidemide ise yüzde 70 iyileşme görülmektedir” dedi.

“YÜKSEK POTANSİYELE SAHİBİZ”

Türkiye’nin sağlık turizmi açısından yüksek potansiyele sahip bir ülke olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hayrullah Derici; gelişen sağlık altyapıları, tam donanımlı hastaneleri ve coğrafik koşulları itibariyle İzmir’in sağlık turizmi açısından çok önemli avantajlara sahip olduğunu ve dünyanın dört bir yanından hasta kabul ettikleri için çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi. obezite-1.jpgobezite-2.jpgobezite-3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum