King Glutamin nedir ne işe yarar?

King Glutamin nedir ne işe yarar?

Nutriking Glutamin desteği özellikle yoğun şekilde antrenman ve egzersiz yapan kişilerin alması gereken bir takviyedir. Yoğun gerçekleşen antrenmanlar sonucunda kişide kas ve doku kaybının oluşmaması için veyahut oluşmuş olsa dahi kısa sürede toparlanma olabilmesi adına kullanılan amino asittir.

Glutamin, ayrıca mide ve sindirim sisteminde yaşanan sorunların onarılmasında ve bağırsak fonksiyonlarının iyileştirilmesinde de büyük katkı sağlar. İnsan vücudunda olması gereken seri şekilde bir enerji üretiminde de olumlu etkide bulunur. Glutamin maddesi düzenli kullanıldığında kişinin bağışıklık sistemine de olumlu faydaları bulunmaktadır.

Özellikle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde sıklıkla tercih edilen Glutamin spor yapan kişiler tarafından da enerji arttırımı ve kas dokusunun sağlıklı olması nedeniyle tercih edilmektedir.

Glutamin Yararları Nelerdir?

Glutamin bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve sağlıklı olabilmesi adına oldukça önemlidir. Ayrıca insan vücudunda olan glutamin çoğu durumda ve hastada yaralanma veyahut birtakım hastalıklar sonucunda yeterli şekilde oluşmadığından veya vücutta azaldığından dolayı dışardan glutamin takviyesi alınmasına gerek duyuluyor. Bundan dolayı Nutriking glutamin takviyesi tercih edilebiliyor. Glutaminin faydaları şöyledir:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Bağırsakların düzgün şekilde çalışmasına olanak sağlar.
  • Yoğun egzersiz sonrasında oluşabilecek kas kaybının ve doku hasarının önüne geçebilir.
  • Egzersiz sonrasında oluşan kas ağrılarının azalmasına destek olur.

Tüm bu şekilde faydaları olan glutamin takviyesini dilerseniz Nutriking sitesinden sipariş vererek satın alabilirsiniz.

Glutamin Kullanımının Yan Etkileri Nelerdir?

Glutamin takviyesi almanın bugüne dek herhangi bir yan etkisiyle karşılaşılmamıştır. Nutriking Glutamin, eğer ki yüksek dozda alınırsa kişinin birtakım mide hassasiyeti yaşamasına neden olabilir. Dolayısıyla Glutamin takviyesi alırken önerilen dozlarda alınması ve düzenli kullanılması oldukça sağlıklı olacaktır.

Glutamin Kullanım Dozu Nasıl Olmalıdır?

Kişi eğer Glutamin takviyesi almak istiyor ise ilk olarak detaylı bir araştırma yapmalıdır. Ardından tercih ettiği markanın kullanım dozuna göre glutamin almalıdır. Yaklaşık olarak glutamin ilk defa kullanan kişiler tarafından gün içinde 5 gram olacak şekilde alınması uygun olacaktır. Ayrıca başlangıç dozu olan 5 gram , sabah antrenman öncesi ve gece yatmadan hemen önce alınmalıdır.

Ayrıca kullanılan çoğu bu gibi takviye ürünlerin içeriğinde de Glutamin yer alabilir. Bu nedenle kullanılan farklı ürünlerinde içeriğine özen gösterilerek bu takviyenin alınması sağlıklı olur. Zira daha önce glutamin takviyesi almayan kişilerin birdenbire yüksek dozda glutamin alması önerilmemektedir.

Glutamin Kullanım Süresi

Glutamin kişinin vücudunda azaldığı zaman dışardan takviye alınarak desteklenmesi gereken bir asittir. Kişinin vücudunda glutamin seviyesinin azaldığı zamanlar genellikle yoğun bir egzersiz yaptıktan hemen sonraki zaman dilimidir. Dolayısıyla kişi yoğun bir antrenman yapacaksa eğer spora başlamadan yarım saat kadar önce glutamin takviyesini almalıdır. Ancak bu takviyeyle yoğun egzersiz programına uyum sağlayabilir. Sizlerde Glutamin desteği almak istiyorsanız https://nutriking.com.tr/ sitesini tercih edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.