Kış ortasında yaz keyfi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde kış mevsimi adeta yaz gibi geçiyor. Hava sıcaklığının 20 dereceye, deniz suyu sıcaklığının ise 19 dereceye ulaştığı ilçede, vatandaşlar kış ortasında deniz keyfi yapıyor.
Geçmiş yıllara göre daha ılık bir kış mevsimi geçiren Bodrum’da, son üç gündür güneşli hava hakim. Sahillerde denize girenlerin yanı sıra, tekneleriyle açılan vatandaşlar da deniz ve güneşin tadını çıkarıyor.
Teknesiyle Haremtan Koyu’na giden yazar Özgün Ünlü, Bodrum’da kış mevsiminin hissedilmediğini belirterek, “Bodrum’a zaten kış gelmedi ki, hep yazdayız. Devamlı yüzüyoruz, sonra gidip balığımızı tutuyoruz. Bodrum’un tadını çıkartıyoruz. Fakat bu havalar çok hayra alamet değil. Küresel ısınma kendisini gösteriyor. Çocukluğumda su yazın bu derecede olurdu, şimdi ise kışın bu sularda yüzebiliyoruz” dedi.
İstanbul’dan Bodrum’a taşınan Seda Irgan ise burada hayatına yeniden başladığını ifade ederek, “Eski İstanbullu, yeni Bodrumlu olarak burada yaşamaya devam ediyorum. Dünyanın en güzel yeri kesinlikle burası. Kışı, yaz gibi yaşıyoruz. Arkadaşımla balık tutuyoruz, denize giriyoruz. Bize kış gelmedi ama biraz yağmur yağsa daha mutlu olacağız. Arkadaşlarım en sevdiğin şey ne diye soruyor, ben de ‘İstanbul’dan Bodrum’a geliş yolum’ diyorum. Artık İstanbul’a dönmeyi düşünmüyorum” diye konuştu.
Bodrum’da yazdan kalma günler yaşanırken, vatandaşlar güzel havanın keyfini çıkarmaya devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.