Kişiye özel meme büyütme ameliyatı

Kişiye özel meme büyütme ameliyatı

Her vücut yapısı ve dokusu kendine özeldir. Bu nedenle de kişinin vücudunda rahatsız olduğu bölgeleri iyileştirmek ve kendisini daha iyi hissetmesini sağlamak için yapılan her estetik ve medikal uygulama da kişiye özel olarak tasarlanıp yapılmalıdır.

Kişiye özel olarak yapılan ve günümüzde sıklıkla tercih edilen estetik operasyonlarından biri de meme büyütme ameliyatıdır. Ameliyatın planlanma sürecinde kişinin meme dokusundan büyüklüğüne ve şekline, göğüs çevresinden hastanın beklentisine kadar pek çok detaya dikkat edilerek tasarlanan meme büyütme ameliyatına ve diğer geçici işlemlere dair merak edilenleri biz sorduk, konunun Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas “Göğüs büyütme işlemi kişiye özel planlanır ve uygulanır.” diyerek göğüs büyütme ameliyatının detaylarını sizler için anlattı.

Meme büyütme ameliyatları için en uygun adaylar kimlerdir?

18 yaşını doldurarak fiziksel ve hormonal gelişimini tamamlamış, mevcut sağlık durumu açısından genel anestezi almasında herhangi bir sakınca bulunmayan, gelişimsel ve hormonal sebepler ile göğüslerinde istenilen büyümeyi sağlayamamış veya hamilelik, emzirme ve kilo verme süreçlerinin sonrasında mevcut meme dokusunda kayıp yaşayan, daha dolgun ve vücudun bütünüyle daha uyumlu göğüslere sahip olarak hem fiziksel hem de psikolojik açıdan kendisini daha iyi hissetmek isteyen tüm kadınlara meme büyütme ameliyatı yapılabilmektedir.

Meme büyütme ameliyatının süreçleri nasıldır?

Kişi, meme büyütme ameliyatı olmaya karar verip alanında uzman bir estetik ve plastik cerraha gitmesinin ardından öncelikle doktoru ile ameliyattan beklentilerini paylaşır. Ardından detaylı bir şekilde muayene edilir. Muayene esnasında hastanın meme yapısı, şekli, iki meme arasında asimetri olup olmadığı ve genel vücut hatları dikkate alınarak hastanın beklentilerini karşılayacak olan ameliyat yöntemine, silikon protez türüne, büyüklüğüne, protezin yerleştirilmesi için hastanın göğüs bölgesinde açılacak olan kesi yerine ve protezlerin memenin hangi bölgesine yerleştirileceğine karar verilir. Muayene esnasında aynı zamanda ameliyat olacak olan kişinin ameliyata ve genel anesteziye engel oluşturacak veya iyileşme sürecinde zorluk yaşatabilecek herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığı da değerlendirilir. Tüm bu kontrollerin ardından hasta ameliyat için gereken ön süreci tamamlamış olur.

Meme büyütme ameliyatında vücuda yerleştirilecek olan silikon protezlere nasıl karar verilir?

Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan silikon protezlerin gerek şekil gerekse yapı itibariyle farklı çeşitleri mevcuttur. Ameliyat esnasında hangi çeşidinin ve büyüklüktekinin kullanılacağına ise ameliyat öncesinde hastanın muayenesi esnasında karar verilmektedir. Hastanın meme yapısı ve meme şekli, memede sarkma olup olmadığı, memede sağlanması istenen büyüklük, genel vücut şekli ve beklentileri uygun proteze karar verilmesinde oldukça önemlidir. Örneğin memenin alt kısımlarına dolgun verilmek isteniyorsa ve memede herhangi bir sarkma durumu mevcut değilse, bu tip hastalar için damla şekilli protezler en uygun protez şekli olmaktadır. Diğer taraftan eğer hastanın memesinde orta ve üst bölümlerde dolgunluk ihtiyacı varsa veya memenin görünümünde hafif bir sarkıklık mevcutsa, bu durumda memenin üst ve orta kısmını doldurmaya yarayan yarım daire şeklindeki yuvarlak protezlerin kullanılması çok daha uygun olmaktadır. Silikon protezleri iç yapıları açısından ise silikon yapıdaki protezler ve tuzlu su içerikli protezler olarak ikiye ayırabiliriz. Yine meme büyütme ameliyatı esnasında hangi yapıya sahip silikon protezin kullanılacağına ameliyat öncesi muayenede ve hasta özelinde karar verilmektedir.

Meme büyütme ameliyatı nasıl yapılır?

Meme büyütme ameliyatları genel anestezi altında yapılırlar ve ortalama 1,5-2 saat civarı sürerler. Ameliyat esnasında hasta genel anestezinin etkisi altında olduğu için herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez. Ameliyatın başında, ameliyat öncesi muayenede belirlendiği üzere, hastanın meme başı, meme altı veya koltu altından 4-5 genişliğinde kesi açılır. Açılan bu kesi aracılığıyla yine ameliyat öncesi karar verilen büyüklükteki ve çeşitteki silikon protezler, hastanın göğüs bölgesinde kas altı veya kas üstüne denk gelecek şekilde yerleştirilirler. Alanında uzman estetik ve plastik cerrahlar bu aşamada tecrübeleri doğrultusunda seçilen protezin hasta için en uygun protez olup olmadığına son bir kez bakar. Eğer farklı bir şekil, yapı veya büyüklüğe sahip protezin hasta için daha uygun olacağına karar verirse bu esnada yerleştirilen protezi daha uygun olan protez ile değiştirmeleri mümkün olmaktadır. Ameliyat sonrası hastanın göğüs bölgesinde kanama riskinin gerçekleşebileceği ön görülecek olursa doktor 2-3 gün içerisinde çıkarılmak üzere dren yerleştirmesi yapabilir. Bu sayede kanama olması halinde bile kan hastanın göğüs bölgesinde birikmez. Ardından kesi yerleri estetik dikişlerle kapatılır ve göğüs bölgesinde meydana gelebilecek olan ödemin minimumda tutulması için sıkıca bandajla sarılır.

Meme büyütme ameliyatı dışında başka bir yöntemle meme büyütme mümkün müdür?

Memelerde kalıcı büyümenin sağlanmasının tek yolu silikon protezlerin (implant) yerleştirildiği meme büyütme ameliyatları. Ancak ameliyat olmaktan korkan hastalarımız için geçici çözümler de mevcut tabii ki. Geçici çözüm sunan meme büyütme işlemlerinden en sık tercih edilenler ise yağ enjeksiyonu ile meme büyütme ve dolgu maddesi ile meme büyütmedir. Her iki işlemin de etkisi belirli bir süre sonra azalmaya başlamakla beraber, etkilerinin geçmesinden sonra hastanın arzu etmesi halinde tekrarı yapılabilen işlemlerdir.

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemi nasıl yapılır?

Bu işlemin esası, hastanın vücudunda yağ birikmelerinin olduğu bölgelerden liposuction yöntemiyle çekilen yağların çeşitli işlemlere tabii tutulmasının ardından ayrıştırılıp hastanın göğüs bölgesine geri enjekte edilmesine dayanmaktadır. Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemine geçilmeden önce hastanın vücudunda yağ birikiminin olduğu bölgeler belirlenir. Genellikle göbek, bel, basen, kalça ve iç bacak bölgelerinde biriken yağlar, aynı zamanda kişinin vücudunun orantısız görünmesine de neden olmaktadırlar. Dolayısıyla bu işlem sayesinde hasta daha orantılı vücut hatlarına da kavuşmaktadır. Yağ alımının yapılacağı bölgenin belirlenmesinin ardından hasta için uygun olan liposuction yöntemiyle önce bölgedeki yağlar parçalanır, sonrasında ise ince kanüller aracılığıyla vücuttan çıkarılırlar. Ayrıştırma işlemine tabii tutulan yağların yüksek kaliteye sahip olan kısımları hastanın göğüs bölgesine yavaş yavaş enjekte edilirler ve bölgede dolgunluk sağlarlar. 2-4 saat arasında tamamlanan yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işlemi esnasında enjekte edilen yağlar hastanın kendi vücudundan alındığı için de herhangi bir negatif reaksiyona neden olmazlar.

Dolgu (Aquafilling) ile meme büyütme nasıl yapılır?

Lokal anestezi altında, yaklaşık 30-40 dakika içerisinde tamamlanan dolgu ile meme büyütme işlemi ise %97 su içeriğine sahip ve göğüs bölgesi için özel olarak üretilen Aquafilling dolgusunun meme bölgesine yavaş yavaş enjekte edilerek bölgede istenen dolgunluğun sağlanmasına dayanmaktadır. İnsan bedeniyle tamamen uyumlu olan bu dolgu maddesi, hastanın meme bölgesinde büyümeyi sağlayacak tepkimeleri meydana getirirken herhangi bir negatif reaksiyona da neden olmamaktadır.

Meme büyütme ameliyatının fiyatı nedir?

Meme büyütme ameliyatları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Daha hacimli ve şekilli göğüslere sahip olmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.