Kültürpark’ta edebiyat rüzgarı: İZKİTAP'a yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde kapılarını açan İZKİTAP - 7. İzmir Kitap Fuarı, ikinci gününde binlerce kitapseveri Kültürpark’ta ağırladı. Güneşli havayı fırsat bilen İzmirliler, 17-26 Nisan tarihleri arasında sürecek olan fuarda yayınevleri, yazarlar ve kültürel etkinliklerle buluşmanın keyfini çıkardı.

OYA BAYDAR: "YAZMAK BENİM İÇİN BİR SIĞINAK OLDU"
Fuarın onur konuğu yazar Oya Baydar, Namık Kuyumcu moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide okurlarıyla bir araya geldi. Henüz 5 yaşından önce okumayı kendi kendine öğrendiğini belirten Baydar, edebiyatın toplumsal gerçeklikleri anlatmadaki gücüne değindi. Yapay zeka ile yazılan metinleri de değerlendiren usta yazar, "Ne olursa olsun, savaş propagandası yapılmıyorsa kitapların okunması taraftarıyım. Okuma alışkanlığı çocukları başka dünyalara götürür" dedi.

"KİTAP ASKIDA" İLE DAYANIŞMA KÖPRÜSÜ
Fuarın en dikkat çeken projelerinden biri olan "Fikir Sende Kitap Askıda" kampanyası, gençler ve kitapseverler arasında dayanışma köprüsü kuruyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da ilk bağışçılarından olduğu kampanya kapsamında gençler, fikirlerini duvara yazarak ücretsiz kitaplara ulaşabiliyor.

ÜNLÜ İSİMLER VE 23 NİSAN COŞKUSU
Ayşe Kulin’den Murat Yetkin’e kadar pek çok değerli ismin imza günleriyle renklenen fuar, önümüzdeki günlerde Ahmet Ümit, Beyhan Budak ve Sinan Meydan gibi isimleri ağırlamaya devam edecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ise Kültürpark alanı çocuklar için atölyeler ve drama çalışmalarıyla tam bir bayram yerine dönüşecek. İZKİTAP, 26 Nisan akşamına kadar 10.00 - 20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.