Kumcuoğlu Aydın 24 yazarlarıyla bir araya geldi

Kumcuoğlu Aydın 24 yazarlarıyla bir araya geldi

Maliyeci, iktisatçı, diplomat ve 21 ve 23. Dönem Aydın milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu Aydın 24 köşe yazarları ile bir araya geldi. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Kumcuoğlu, sorunlara demokrasi içinde çare aranması gerektiğini söyledi.

Aydın Golf Kafe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya Ertuğrul Kumcuoğlu, Aydın 24 Genel Yayın yönetmeni Servet Töz, köşe yazarları Ali Aksüt, Asuman Dokuzlu, Nevzat Arslan ve Mehmet Kızılaslan katıldı. Sohbet şeklinde geçen toplantıda Kumcuoğlu önemli mesajlar verdi.

“ORTAK PAYDAMIZ, TÜRKİYE’DİR, AYDIN’DIR” 

2010 yılında yayın hayatına başladıklarını kaydeden Aydın 24 Genel Yayın yönetmeni Servet Töz, “Doğru Haberin Adresi sloganıyla kurduğumuz Aydın 24’ün yayın politikası, ‘Haber kutsal, yorum hürdür’ anlayışıdır. Aramızda farklı görüşlere sahip yazarlarımız var. Farklı görüşlerimiz olsa da ortak paydamız, Türkiye’dir, Aydın’dır.  Maliyeci, iktisatçı, diplomat, siyasetçi kimlikleriyle ülkemize hizmet eden, Aydın’ımızın dertleriyle dertlenen Ertuğrul Kumcuoğlu ile bir arada bulunmaktan çok mutluyum, kendisine Aydın 24 yazı ailesi adına teşekkür ediyorum” dedi.

“SORUNLARIMIZA DEMOKRASİ İÇİNDE ÇARE ARAYACAĞIZ”

Aydın 24 yazarlarının sorularına yanıt veren ve ülkemizin dış politika ve ekonomi alanlarında çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Kumcuoğlu, “Türkiye güçlü bir ülkedir. Özellikle Ortadoğu’da etkin bir ağırlığı vardır ama buna rağmen dış politika ve ekonomide kırılma noktasına doğru hızla ilerliyor. Bu zor durumdan çıkılabilir. Tarihte buna benzer sıkıntılardan geçmiştir. Doğru işler yapıldığı takdirde işten de çıkılabilir. Ülkemiz 1946’da tercihini yaptı ve ‘Biz sorunlarımıza demokrasi içinde çare arayacağız’ dedi. Şimdi de sorunlarımıza demokrasi içinde çözüm bulacağız. ‘Demokrasi sağlıklı bir şekilde çalıştırılmazsa…’ deniliyor. Çalıştırılır. ‘Halkın büyük çoğunluğu yanlış olan şeylere doğru demeye devam ederse’ sorusu gündeme geliyor. Yine de kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, üzmeden, suçlamadan, ayıplamadan doğruları anlatmaya devam edeceğiz. 1920’de doğruyu bularak cumhuriyeti kurmuşuz.  1940’larda bulmuşuz doğruyu, demokrasiye geçmişiz. 1960’larda bulmuşuz doğruyu, sanayileşme sürecine girmişiz. 2020’li yıllarda bu performansı niye gösteremeyelim? Bu konuda ümitliyim ve ümitli olmaya mecburuz, başka alternatifimiz yok” diye konuştu.

“AYDIN 24’Ü BEĞENEREK TAKİP EDİYORUM”

Aydın 24 Haber’i beğenerek takip ettiğini belirten Kumcuoğlu, “Aydın 24 yazarlarını yakından tanıyıp sohbet etmekten büyük zevk aldım. Bu buluşmayı sıklaştıralım” diyerek genel yayın yönetmeni Servet Töz ve köşe yazarlarına teşekkür etti.

ERTUĞRUL KUMCUOĞLU KİMDİR

1938'de Aydın Sultanhisar'da doğdu.

Maliyeci, Diplomat ve Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de State Üniversity of New York'ta tamamladı.

Maliye Müfettişliği, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, Maliye Müsteşarlığı ve Maliye ve Gümrük Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Lefkoşa Büyükelçisi ve Başbakan Başdanışmanı olarak görev yaptı. BM Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Maliye ve Ekonomi Müşaviri, TÜMOSAN, TPAO, PETKİM'de Yönetim Kurulu Üyesi, Elektrik İşleri Etüt İdaresi'nde Denetim Kurulu Üyesi olarak bulundu. Çeşitli bankalarda yönetim kurulu üyesi ve başkanı, Marmara Grubu Vakfı Akademik Konsey Başkanı, Aydın Vakfı Başkanı olarak görev yaptı. Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 21. ve 23. Dönemde Aydın’dan milletvekili seçilerek TBMM’de görev aldı.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Kumcuoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

002-019.jpg013-020.jpg015-017.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.