Kuşadası Belediye Başkanı Günel’den Çerçioğlu’na sert tepki: “İddia sahibiyse, ispatla yükümlü”

Kuşadası Belediye Başkanı Günel’den Çerçioğlu’na sert tepki: “İddia sahibiyse, ispatla yükümlü”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kendisi ve Kuşadası Belediyesi hakkında gündeme getirdiği “imar rantı” ve “mafya” iddialarına sert tepki gösterdi. Çerçioğlu’na yönelik iki ayrı suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığını açıklayan Günel, iddiaların son derece ciddi olduğunu vurguladı.

Başkan Günel, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Eğer Kuşadası’nda imar rantından bahsediyorsa, bunun kim olduğunu, hangi kişi veya kurumun böyle bir rant elde ettiğini somut şekilde ortaya koymak zorunda. Eğer Kuşadası’nda bir mafyadan söz ediyorsa, bunu da açıkça isim ve delilleriyle ortaya koymalıdır. Aksi halde bu hem büyük bir iftiradır hem de toplumda korku, endişe ve güvensizlik yaratır. Hiç kimse böylesine ağır suçlamaları belgesiz ve delilsiz bir şekilde ortaya atamaz.”

Günel, mafya iddialarının toplum açısından ciddi bir tehdit içerdiğini belirterek şunları kaydetti:

“Bu mafya iddiası şayet doğruysa, Kuşadası ve Aydın genelinde kamu düzenini tehdit eden çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız demektir. Bu nedenle, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Hem imar rantı iddialarının hem de mafya suçlamalarının araştırılması için resmi sürecin başlatılmasını talep edeceğiz. Bu iddialar yargı tarafından incelenmeli ve kamuoyu gerçeği öğrenmelidir.”

Açıklamasında belediyeciliğin şeffaflık ve hesap verilebilirlik üzerine kurulu olması gerektiğini vurgulayan Günel, Kuşadası Belediyesi’nin tüm faaliyetlerinin denetime açık olduğunu belirtti. Günel, “Kuşadası Belediyesi’nin imar uygulamaları ve tüm işlemleri yasalar çerçevesinde yürütülmektedir. Hiç kimse bu kurumsal yapıyı karalamaya çalışmamalıdır. Belediyemizin her kuruşu ve her kararı şeffaftır. İftiralarla gölgelenmeye çalışılan bu güven ortamını bozmak kimsenin hakkı değildir” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in önümüzdeki günlerde suç duyurusu dosyalarını hazırlayarak savcılığa sunması bekleniyor. Çerçioğlu’nun iddiaları ve Günel’in sert yanıtı, Aydın siyasetinde tansiyonu yükselten yeni bir kriz olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.