Kuşadası’nda kent temizliğinde yeni dönem başladı
Kuşadası Belediyesi, kent temizliğinde yepyeni bir döneme adım attı. Belediye Başkanı Ömer Günel’in göreve gelmesiyle birlikte başlatılan değişim süreci, çevre ve temizlik alanında hayata geçirilen örnek uygulamalarla devam ediyor. Çevre Koruma Birimi’nin kurulması, “Alo Çöp Taksi” hizmetinin devreye alınması ve tüketiciden başlayan çöp ayrıştırma sistemiyle Kuşadası, çevreci belediyecilik anlayışında önemli bir ivme yakaladı.
ÇEVRE DEDEKTİFLERİ GÖREVE BAŞLADI
Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre Koruma Ekibi, kent genelinde çevreyi ve doğayı kirleten kişi ve işletmelere göz açtırmıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ile koordineli çalışan ekip, hafriyat, moloz, çöp ve atık su gibi çevre kirliliği oluşturan unsurlarla etkin mücadele yürütüyor. Göreve başladığı günden bu yana ekip, çevre kurallarına uymayan kişi ve kurumlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 2 milyon 663 bin 468 lira cezai işlem uyguladı. Turizm sezonunun yaklaşmasıyla birlikte denetimlerin daha da sıklaştırılacağı bildirildi.
GERİ DÖNÜŞÜMDE ‘KİRLETEN ÖDER’ DÖNEMİ
Kuşadası Belediyesi, geri dönüşümde Türkiye’ye örnek olacak bir sistem için hazırlıklarını sürdürüyor. Davutlar Mahallesi’nde kurduğu Atık Getirme Merkezi ve 14 ayrı noktada hizmete sunduğu mobil atık toplama merkezleri ile dikkat çeken belediye, şimdi de ‘tüketiciden başlayan çöp ayrıştırma’ sistemine geçmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile hane ve işletmeler, atıklarını kendi bünyelerinde ayrıştırarak belirlenen günlerde teslim edecek. Sisteme uymayan kişi, işletme ve site yönetimlerine idari işlem uygulanacak. Böylece Kuşadası’nda “kirleten öder” ilkesi resmen başlamış olacak.
DAR SOKAKLARIN ÇÖZÜMÜ: ALO ÇÖP TAKSİ
Kent temizliğinde hızlı ve pratik çözüm sunmak amacıyla hayata geçirilen “Alo Çöp Taksi” uygulaması da hizmet vermeye başladı. Dar ve dik sokaklara büyük çöp kamyonlarının giremediği bölgelerde devreye giren mini damperli çöp araçları, çevre kirliliğine neden olan atıkları kısa sürede toplayarak temizliği sağlıyor. 4 özel tasarımlı araç ve 8 personelle hizmet veren Çöp Taksi uygulaması, haftanın 7 günü 09.00-23.00 saatleri arasında çalışıyor. Vatandaşlar, 444 32 09 numaralı telefon hattı üzerinden çöp ihbarında bulunabiliyor.
Kuşadası Belediyesi, çevre dostu hizmet ve projeleriyle hem doğal yaşamı hem de kent estetiğini koruyarak, daha temiz ve yaşanabilir bir Kuşadası için çalışmalarını sürdürüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Good one. Congratulations
Yanıtla (0) (0)Bu haberleri okuyunca kendimi başka bir yerde mi yaşıyorum diye düşünüyorum Acaba arkadaşlar soğuyacak mahallesine gelip de buraların ne halde olduğunu görmek isterler mi
Yanıtla (0) (0)Güzelçamlı da yaşayan biri olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi nden sahilimizin bakımı, altyapı( kanalizasyon ve su borularının yenilenmesi, Kuşadası Belediyesi nden ise sahil temizliğinin korunması için denetleme/ ceza uygula gibi önlemlerin alınmasını bekliyorum.
Yanıtla (0) (0)