Kuşadası’nda kurallara uymayan motosiklet sürücülerine rekor ceza

Kuşadası’nda kurallara uymayan motosiklet sürücülerine rekor ceza

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, trafik polisleri tarafından motosiklet sürücülerine yönelik denetim yapıldı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, trafik polisleri tarafından motosiklet sürücülerine yönelik denetim yapıldı. Kentin dört farklı noktasında gerçekleştirilen denetimde, trafik kurallarına uymayan 224 sürücüye toplam 346 bin 692 lira para cezası kesildi. Uygulamanın ilçe genelinde artarak süreceği bildirildi.

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Amirliği ekipleri, turizm sezonun başlamasıyla birlikte ilçede trafik yoğunluğunun yaşandığı dört farklı noktada motosiklet sürücülerine yönelik dün (Çarşamba) denetim yaptı. Mahmut Esat Bozkurt, Kahramanlar ve Sağlık caddeleri ile Davutlar Mahallesi merkezinde eş zamanlı olarak yapılan denetimde, motorlu sürücülere, trafiğe kapalı alana motorlu taşıtla girme, kask takmama, katlanır plakanın olmaması, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşma, kaldırıma park etme, muayenesiz ve vizesiz motor kullanma gibi farklı maddelerden toplam 346 bin 692 lira para cezası kesildi.

Çeşitli suçlardan aranan 4 kişi gözaltına alındı

Denetimler sırasında, polisi görüp kaçan motosiklet sürücüleri ise sivil trafik motorize ekipleri tarafından yakalandı. Belgeleri eksik olan motosikletler de çekici yardımıyla otoparklara kaldırıldı. Yapılan GBT sorgulamalarında çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 4 kişi gözaltına alındı. Kuşadası'nda motosiklet sürücülerine yönelik gerçekleştirilen geniş çerçeveli uygulama sonunda kesilen ceza miktarının ise son yılların en yüksek miktarı olduğu bildirildi. Kontrollerin ilçe genelinde artarak devam edeceğini söyleyen yetkililer, motosiklet sürücülerine kurallara uyulması yönünde sürücülere çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.